Náš e-shop nabízí nejen legendární nůž Rybičku, připravujeme pro Vás také informace o historii nožířské výroby v Československu. Doporučené způsoby péče o nože, bezpečné používání, broušení, konzervaci... Rybička - nůž neobvyklý svým tvarem zvířete. Velké obliby dosáhl již v předválečném Československu, kdy se nabízel v různých velikostech. Současná podoba vznikla mezi lety 1948 - 1955. Jeho výroba se přesouvala po různých nožířských provozech a nebyla nikdy zastavena. Nůž byl původně z uhlíkové oceli, díky čemuž ovšem podléhal korozi. Dnes je čepel vyráběna z kvalitního nerezového materiálu a střenky ze zinkové slitiny. U nožů limitované série pak z hliníku, který je povrchově upraven eloxováním. Vyrábí se také exkluzivní varianty se střenkou z masivního puncovaného stříbra nebo mosazi pokryté 4 mikrometry silnou vrstvou 24 karátového zlata. Čepel je pak u těchto výjimečných výrobků provedena ze značkové damaškové oceli PMC27 (Damasteel), která má oproti běžnému provedení zesílený průřez a nádhernou strukturální kresbu použitého materiálu.