Sběrny druhotných surovin vykupují od firem i jednotlivců ocel, nerez, kabely, elektromotory, barevné kovy, měď, bronz, hliník a železo. Výkupní ceny jsou individuální a liší se u jednotlivých sběren. Platby za výkup jsou účtovány na kilogramy.

EKO-KOM, a.s. -  to je systém třídění, recyklace a využití odpadových obalů.
Společnost EKO-KOM, a.s. v České republice provozuje systém sběru a recyklace obalových odpadů. Zajišťuje třídění, recyklaci a využití obalového odpadu na kvalitní evropské úrovni. Efektivita celého systému recyklace obalů se opírá zejména o spolupráci s obcemi a městy. Odpad se třídí, aby ho bylo možno recyklovat a tím se šetřilo přírodními ...
EKO-KOM, a.s. -  to je systém třídění, recyklace a využití odpadových obalů.
Distribuce jedlých olejů. Výroba technických maziv, separačních kapalin a čisticích prostředků Sběr, likvidace, recyklace: -použité potravinářské oleje a tuky (se zajištěním svozu a nádob).

Výkup druhotných, sběrných surovin, kovošrot: -papír -železo -barevné kovy. Vlastní odvoz, mostová váha. Prodej: -užitkové železo. Geologie-ekologie-odpady. Sběrna: -bývalé uhelné sklady.

-Výroba, obchod a služby jinde nezařazené -Poskytování technických služeb -Testování, měření, analýzy a kontroly -Velkoobchod a maloobchod -Zprostředkování obchodu a služeb -Nakládání s odpady (vyjma nebezpečných)

Výkup, prodej: -odpad-druhotné suroviny: - železný šrot-kovošrot - barevné kovy - papír. Firma nevykupuje nebezpečné odpady.

-Velkoobchod a maloobchod -Poskytování služeb pro zemědělství a zahradnictví -Výroba krmiv a krmných směsí -Přípravné práce pro stavby -Provozování čerpacích stanic s palivy a mazivy -Velkoobchod -Specializovaný maloobchod -Nakládání s odpady (vyjma nebezpečných) -Zprostředkování obchodu -Zprostředkování služeb -Skladování, balení zboží, ...

-Nakládání s odpady (vyjma nebezpečných)