Při vykonávání soudní moci se uplatňují soudy a státní zastupitelství. Okresní soudy, krajské soudy, nejvyšší správní soud, vrchní soudy, nejvyšší soud v ČR a ústavní soud slouží k ochranné zákonnosti, jsou nezávislé, nestranné a v jejich čele je soudce.

Obec Vítonice
Obec Vítonice je malá vesnice, která se nachází v okrese Znojmo v nížině Dyjskosvrateckého úvalu, 15 km severovýchodně od okresního města Znojma. Obec má rozlohu má rozlohu 5,75 km2 a žije v ní aktuálně 248 obyvatel. Nachází se zde několik pamětihodností. První zmínka o obci pochází z roku 1341. Obcí protéká Křepický potok, který má dva prameny.
Obec Vítonice
Obec Staré Sedliště, okres Tachov
Obec Staré Sedliště se nachází v okrese Tachov v Plzeňském kraji. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1177.
Obec Staré Sedliště, okres Tachov
Obec Břežany - malebná obec v okrese Znojmo
Břežany jsou malebná obec, která se nachází na břehu Mackovického potoka v okrese Znojmo. První písemná zmínka o vsi pochází z roku 1222 v současné době mají Břežany 792 stálých obyvatel. Dominantou obce je barokní zámek s klasicistní přístavbou a také Kostel Zvěstování Panny Marie. V obci se rovněž nachází základní a mateřská škola.
Obec Břežany - malebná obec v okrese Znojmo
Okresní státní zastupitelství: -Prachatice, Kasárenská 192, tel.:388310091 -Prachatice, Malé náměstí 3, tel.:388316295.

-Ubytovací služby -Realitní činnost, správa a údržba nemovitostí -Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků -Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení -Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti -Zprostředkování obchodu a služeb -Pronájem a půjčování věcí ...

Právní kancelář - rozhodčí řízení Rozhodčí sudiště

Projekce, montáž, revize: - hromosvody třídy A - elektrických zařízení do 35 kV - provádění znaleckých posudků elektrického zařízení