Potřebujete pomoci s hledáním práce nebo zápisem nemovitosti? Navštivte příslušný úřad, kde vám pomohou. Městské a obecní úřady, stavební úřady, katastrální úřady, matriční úřady, úřady práce, exekutorské úřady a finanční úřady spadají do veřejné správy.

Obec Věžná - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Věžná se nachází v údolí říčky Nedvědičky v okrese Žďár nad Sázavou. Věžná je místo s bohatou historií, krásnou přírodou a přátelskou atmosférou. Nachází se v blízkosti hradu Pernštejn, který je jednou z nejzachovalejších a nejkrásnějších středověkých pevností v České republice. Věžná a její okolí je ideálním místem pro rekreaci.
Obec Věžná - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Puclice
Obec Puclice se nachází v okrese Domažlice v Plzeňském kraji. Aktuálně žije v obci cca 372 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1379. V obci můžete navštívit například Tvrz Puclice, kde si objednáte prohlídku nebo Kapličku svaté Maří Magdalény - u rybníka, Židovský hřbitov, založený údajně v roce 1750 či Socha svatého Jana ...
Obec Puclice
Obec Děkov - malebná obec v okrese Rakovník
Obec Děkov je malebná obec, která se rozprostírá na území bývalých Sudet - na půl cesty mezi Rakovníkem a Žatcem. Obec má bohatou historii, jejíž stopy jsou zde stále patrné. Nejstarší zmínky o vsi jsou již z roku 1325. Dominantou obce je památkově chráněný barokně upravený kostel Narození sv. Jana Křtitele. Neváhejte nás přijet navštívit.
Obec Děkov - malebná obec v okrese Rakovník
Státní zdravotní ústav je příspěvkovou organizací ministerstva zdravotnictví. Dle zákona se zřizuje k přípravě podkladů pro národní zdravotní politiku, pro ochranu a podporu zdraví, k zajištění metodické a referenční činnosti na úseku ochrany veřejného zdraví, k monitorování a výzkumu vztahů životních podmínek a zdraví, k mezinárodní spolupráci, ...

Uchovává písemné dědictví pro přítomnost i budoucnost a disponuje nepřeberným materiálem kulturně-historického významu. Služby: - péče o historické písemnosti měst, obcí - provádění skartace - vyhledávání a ověřování dokladů pro majetkoprávní a jiné záležitosti.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1230. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -kulturní zařízení -chovatelé poštovních holubů -kynologický klub.

Notářská komora garantuje výkon notářského povolání zejména tím, že dohlíží na řádné vedení notářských úřadů, na činnost notáře a na její etickou úroveň a odbornou výchovu notářů a jejich pracovníků.

Okresní archiv. Je vnitřní organizační jednotkou Zemského archivu v Opavě. Archivnictví. Spisové služby. Evidence archiválií. Specializovaná knihovna pro obor archivnictví, spisové služby a regionální historie.

Archiv v souladu s právními předpisy a interními akty řízení vykonává státní správu, provádí odbornou činnost a plní úkoly v oblasti archivnictví vymezené jeho věcnou a územní působností. V rámci Moravskoslezského a Olomouckého kraje mimo jiné dohlíží na výkon spisové služby a na vyřazování písemností, vybírá a přejímá archiválie vzniklé z ...

Kontroluje výkon spisové služby u organizačních složek státu, územních samosprávných celků, organizačních složek, příspěvkových organizací, státních podniků, škol a právnických osob na území okresu Nový Jičín a příslušných obcí, provádí výběr archiválií ve skartačním řízení a mimo skartační řízení u původců výše uvedených, pečuje o archiválie ...

Státní okresní archiv. Vnitřní organizační složka Zemského archivu v Opavě