Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Zabýváme se zemědělskou prvovýrobou, maloobchodem a velkoobchodem, provozujeme samosběr zeleniny.

Josef Sklenář se zaměřuje na pěstování salátů, rajčat, kedluben a další zeleniny

Lenka Kubistová provozuje ovocnou školku s jabloněmi, meruňkami, hruškami, rybízem, švestkami, třešněmi a dalším ovocem.

Roman Křivka se zaměřuje na pěstování meruněk, broskví a švestek.

Josef Fabičovic se zaměřuje na ěstování obilovin, luštěnin a olejnatých semen.

Zemědělské družstvo: -rostlinná a živočišná výroba. Šebetov, středisko ŽV, tel.:516 465 418. Vanovice, ovocnářství: tel. 516 528 417, 606 298 247.

SOLAGRO, s.r.o. umožňuje samosběr jahod a meruněk a jejich stánkový prodej.

Prodej, pěstování: -krmné obilí -konzumní a sadbové brambory -řepka.

Farma Malá Kraš s.r.o. se zaměřuje na pěstování a prodej zemědělských produktů.

Zemědělské družstvo Vrchovina. Zemědělství: -živočišná výroba -rostliná výroba

Prodej - startovací kultura FLORAPAN průmyslovou výrobu kvasových druhů chleba Pěstování - chmel a biochmel

Zemědělská výroba: - rostlinná - živočišná.

Zemědělství. Zemědělská výroba: -rostlinná -pěstování, prodej vojtěšky, vojtěška -obilniny, obilí -kukuřice -slunečnice -živočišná: -chov, prodej, distribuce selat, sele, selata - skot, holštýnskýchov Provozovna: -Nikolčice-farma, selata- tel:519421820. Vinný sklep Maryša.

Zemědělství, rostlinná výroba: Pěstování, prodej: -pšenice potravinářská -ječmen sladovnický -řepka olejná -cukrovka -mák -chmel.

Zemědělská výroba rostlinná: -pěstování ovoce, zelenina -maloobchod s ovocem a zeleninou. Prodej ze dvora. Krouhané zelí, brambory, cibule, jablka, paprika, česnek, sušené ovoce- jablka, hrušky, švestky, meruňky. Zahradnické služby. Projekty, projekce, projektování, návrhy zahrad, zahrady.

Zemědělské družstvo (ZD) Rostěnice: -kombinovaná výroba živočišná a rostlinná.

Zabýváme se rostlinnou a živočišnou výrobou, obilniny, olejniny, cukrovka, seno, vinice, švestky, výkrm skotu, zemědělské služby.

Kateřina Štanclová provozuje rodinnou ekologickou farmu a zaměřuje se na prodej mouky, plodin, pečiva a vajec.

Petr Klečka se zaměřuje na rostlinnou výrobu, pěstování brambor, řepky, cibule a na pronájem půdy.

Vodoinstalatérství, topenářství -Opravy a údržba potřeb pro domácnost, předmětů kulturní povahy, výrobků jemné mechaniky, optických přístrojů a měřidel

Zemědělská výroba: -živočišná: -chov - prasata, slepice -výroba vajec (vejce) -rostlinná: -obilí, slunečnice, kukuřice, hořčice, sója, pícniny. Podniková prodejna, maloobchod: -vajíčka, vejce -obilí -slunečnice, proso, hořčice -krmivo pro drůbež, králíky, holuby, psy, kočky -chovatelské potřeby. Středisko ...

Služby: -ekologická farma -chov zvěře -pěstování ovoce. Vinařství -vína, víno, vín -speciální vína, likéry, likér, vínné destiláty, destilát.

Michal Sedláček se zaměřuje na chov skotu a ovcí, rostlinnou produkci a pěstování brambor.