Pěstování, konzervaci, sušení, dovoz a přímý prodej zeleniny nabízí jak zahraniční firmy, tak lokální podnikatelé. Nakupujte velkoobchodně i maloobchodně kořenovou, košťálovou, plodovou, listovou, cibulovou i luskovou zeleninu ve standardní či bio kvalitě.

Zemědělské družstvo: - živočišná výroba: - chov skotu - výkrmu jatečních býků - rostlinná výroba: - pšenice, ječmen, řepka, brambory. Služby: - práce zemědělskou technikou ( orba, setí, lisování sena...) - vývoz jímek, žump, septiků fekálním vozem - traktorová doprava.

Penzion a kemp Javořice – ubytování na statku 5 km od Telče, agroturistika, dovolená na venkově. Prodej: -med -ovoce -jehňata k chovu, jehňata jatečná -kožešiny -deky z ovčí vlny -víno -ovocné mošty.

Zemědělská výroba - pěstování a prodej brambor, cibule, zelí, krouhaného zelí, ječmene a pšenice.

Velkoobchod, prodej -potraviny -ovoce -zelenina

Přípravné práce pro stavby. Pronájem a půjčování věcí movitých. Údržba motorových vozidel a jejich příslušenství. Koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej. Truhlářství, podlahářství. Zemědělství.

Ekologické centrum: - ekofarma - obilí, ovoce, zelenina v biokvalitě Biopekárna: - slané, sladké pečivo - mlýn

Zemědělská činnost: - pěstování listové zeleniny, převážně různé druhy salátů.

Činnost: - rostlinná výroba - živočišná výroba - služby posklizňové linky - sušení ovoce. Výroba, prodej: - sušené ovoce, zelenina.

Produkce: -čerstvé houby. Výroba: -čerstvé salátové výhonky - cca 9 druhů sušených hub

-Činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců -Výroba porcelánových a keramických výrobků (kromě pro stavebnictví) -Obchodní činnost - koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej Vodoinstalatérství, topenářství

Prodej: - zeleninová a květinová sadb - řezané květiny - na objednávku - smuteční vazba - dušičkové a vánoční zboží

Farma Vícemil - ekofarma. Pěstování potravin bez chemického ošetření: - zelenina - bylinky - bobuloviny - ovoce.

Farma Dolejší Mlýn, pěstování, chov: - zelenina - bylinky - jedlé květy - jablka - ovce Ubytování, služby: - dva apartmány - restaurace

Pěstování: - jahody - česnek - cibule.

Rodinná farma, pěstování: - brambory - zelí - cibule - jahody, samosběr jahod - dýně, okurky.

Pěstování, prodej: - český česnek.

Pěstování, prodej, ovocnářství: - jablka - brambory - česnek, cibule.

Farma. Rostlinná výroba - kukuřice, oves, brambory, česnek, proso, ječmen, pšenice. Živočišná výroba - slevice, kuřata, husy, ovce. Mulčování. Lisování slámy. Zemědělské práce. Prodej zemědělských a chovatelských potřeb.

Služby - pěstování zeleniny a brambor.

Pěstování, prodej: - žampiony - hlíva ústřičná

Soukromý zemědělec. Pěstování, výroba, prodej: - brambory - cibule - krouhané zelí.

Společnost Volanická zemědělská, a.s. hospodaří v okrese Jičín a zaměřuje se na zemědělskou prvovýrobu (RV a ŽV). Doplňkovou činností je výroba elektrické energie v bioplynové stanici. Zajišťujeme pěstování a prodej pšenice, ječmene, řepky, cukrovky, kukuřice, vojtěšky, trávy na louce. V rámci živočišné výroby chováme skot - telata, jalovice, ...