Kváskový chléb není moderní vymoženost, ale tradiční receptura pekařských mistrů
„Moderní“ trend pečení kváskového chleba zaznamenal asi každý uživatel internetu. Ne každý ale ví, že kváskový chléb zdaleka není žádnou novinkou, ale počátek sahá až do starověkého Egypta. Oblíbenost kváskového chleba tkví jak v jeho vlastnostech, působících příznivě na organismus, tak i lahodné chuti.
Proč si zamilovat kváskový chléb?
Čím je kváskový chléb jiný oproti klasickému chlebu? Kromě vynikající chuti rozdíl spočívá ve vlastnostech, které ovlivňují naše zdraví. Kváskový chléb kyne mnohem delší dobu, než jeho klasický příbuzný, a tak je dostatek času na procesy, jejichž výsledkem je lepší stravitelnost, vyšší výživová hodnota a nižší glykemický index.
Velkou výhodou kváskového chleba je také jeho prodloužená trvanlivost. Důvodem je okyselení těsta kváskem, díky kterému bakterie a plísně nemají šanci na množení. Tato skutečnost také řeší tolik diskutovanou otázku přidávaných konzervantů. Kváskový chléb je zkrátka díky svým vlastnostem nepotřebuje.
Chcete vědět více o výrobě kváskového chleba v Moravském Krumlově?
Pekárna Ivanka střeží tradiční recepturu na vynikající kváskový chléb
Kváskový chléb z Pekárny Ivanka se vyrábí za pomoci třístupňového kvasu. Díky němu chléb nezatěžuje trávicí soustavu, podporuje obranyschopnost organismu a vydrží čerstvý mnohem déle, než klasický chléb. Tento kváskový chléb má rovněž lahodnou chuť a nezaměnitelné aroma, které si zamilujete.
Chcete i vy mít každý den na stole kváskový chléb neopakovatelné chuti? Mistři řemesla z Pekárny Ivanka každý den vyrobí kváskové chleby pro prodejny téměř po celé jižní Moravě. Najděte si na webových stránkách nejbližší prodejnu a váš sen o dokonalém chlebu na každý den se stane skutečností.
Prodejny, kam Pekárna Ivanka dodává lahodné pekařské a cukrářské výrobky
Poctivá pekárna v Moravském Krumlově
Pekárna Ivanka nemá specialisty pouze na kváskový chléb, ale zkušení pekaři a pekařky/cukráři a cukrářky připravují i další pekařské a cukrářské výrobky dle tradičních receptur z kvalitních čerstvých surovin. Poctivá práce je totiž hlavní devízou Pekárny Ivanka.
Vydáno 17.11.2015
481 Zhlédnutí