Medovina: nápoj našich předků opět na výsluní

Medovina byla v době nedávno minulé neprávem opomíjeným likérem. Dnes se však k tomuto výtečnému nápoji vyrobeného z medu opět vracíme a na tradice našich předků navazujeme. Někdo pouze při konzumaci, někdo při výrobě. A protože my děláme obojí a ještě něco navíc, rádi bychom vám ukázali náš pohled na věc. Z čeho se medovina vyrábí, jaké existují příchutě a jak moc složité je medovinu získat?


Jak se vyrábí medovina

Medovina se dle tradičního způsobu vyrábí z vody, bylin, koření a samozřejmě medu. Byliny a koření se klasicky přidávají v různých fázích výroby medoviny, a to v závislosti na dané receptuře. Výroba naší medoviny značky JAN HALADA vychází ze starého receptu, na který ale používáme ty nejmodernější technologie. Medovina připravovaná takzvanou studenou cestou tak díky tomu neztrácí cenné látky v medu obsažené, které tak mohou působit blahodárně na náš organismus. Vyrobit kvalitní medovinu však není žádná sranda a být vámi, tak bychom to doma raději příliš nezkoušeli. Základem dobré medoviny jsou totiž nejen prvotřídní suroviny a kontrolované prokvašení kvalitní kvasnou kulturou, ale celá řada dalších parametrů. Pouze výrobce s odpovídajícím vybavením a především dlouholetými zkušenostmi s výrobou medoviny může ručit za kvalitní výsledek.

Bylinná medovina i medovina bez příchuti

Společnost Česká včela se výrobou medoviny zabývá už od roku 2002. Med, který pro výrobu naší medoviny používáme, vykupujeme přímo od včelařů z Křivoklátska a pro naše zákazníky máme připravenu celou řadu druhů a příchutí medoviny. Někomu vyhovuje zlatá medovina, jinému spíše mandlová, ořechová či bylinná medovina. Specialitou je pak takzvaná klášterní medovina nebo dokonce naše archivní medovina. Pro obdivovatele skutečně přírodní chuti pak doporučujeme medovinu, kterou podomácku přezdíváme "včely to tak chtěly", která není doplněna o žádnou příchuť.

Medánek na palačinky i do jogurtu

Vedle známého a vyhlášeného produktu, kterým je medovina, však Česká včela vyrábí také další zajímavost - Medánek. Jedná se o medový produkt, který vzniká jako směs toho nejkvalitnějšího medu z Křivoklátska, ovocného cukru a přírodní zahuštěné šťávy. V Medánku se rozhodně nepotkáte s žádnými barvivy, konzervanty, stabilizátory a lidé trpící celiakií mohou být také v klidu - Medánek je totiž bez lepku.

Medánek je vhodný pro děti i dospělé dbající o svůj životní styl. Relativní novinkou je navíc také Medánek s příchutí višně. Tento medový produkt se hodí třeba k ochucení a oslazení palačinek, pečiva, zmrzliny, jogurtu a přidat jej lze rovněž klasicky do čaje místo cukru.

Jak medovinu od firmy Česká včela, tak produkt Medánek můžete pohodlně zakoupit přímo v Rakovníku, kde se nachází naše výrobní prostory, ale samozřejmě také od našich obchodních zástupců, ve velkoobchodech, supermarketech a dokonce i vybraných restauracích. 

Více informací naleznete na našich stránkách  http://www.ceskavcela.cz

Vydáno 15.06.2014
750 Zhlédnutí
Topováno 17.12.2014
Kontaktujte nás prostřednictvím formuláře
WEBOVÁ STRÁNKA ČESKÁ VČELA s.r.o.
WEBOVÁ STRÁNKA
ČESKÁ VČELA s.r.o.
www.ceskavcela.cz
LINKY NA WEB

LINKY NA WEB

Medovina
Adresa

Adresa

Otýlie Beníškové 2598
Rakovník 269 01

holibkova@ceskavcela.cz
+420 313 518 535


Najdete nás také zde:

ARES
captcha