Kváskový chléb
Kváskový chléb, Moravský Krumlov
Pekárna Ivanka: kváskový chléb
Kváskový chléb
Kváskový chléb, Moravský Krumlov
Pekárna Ivanka: kváskový chléb
Pekárna Ivanka, Moravský Krumlov: kváskový chléb
Výroba kváskového chleba je náročná po všech stránkách
Možná se ptáte, proč naprostá většina pekáren přešla na výrobu chleba z droždí, když se ví, že tradiční kváskový chléb je mnohem chutnější. Hlavním důvodem je cena a náročnost pečení podle tradičních postupů. Pekárna Ivanka v Moravském Krumlově musí disponovat zvláštními prostory pro výrobu kvasu, dále zaměstnává vysoce kvalifikovanými pracovníky, bez kterých by výroba tohoto typu chleba nebyla možná. Přihlédneme-li k výrazné časové náročnosti, je výroba takového chleba podstatně dražší.
Chléb z Moravského Krumlova se vyrábí podle tradiční receptury
Poctivá pekárna vychází při pečení kváskového chleba z několika set let staré tradice. Na nic nespěchá, místní pekaři nechávají především dostatek času na vykynutí. Krumlovský chléb je pšenično-žitný a vyrábí se tradičním způsobem vyváděním třístupňového přírodního žitného kvasu.
Použitý třístupňový vedený kvas je základem úspěchu tohoto oblíbeného chleba. Jde o klasický přírodní postup, kde dochází k množení kvasinek a k vytváření kyseliny mléčné a octové. Kyselina octová vytváří typické chlebové aroma a vzhledem k tomu, že je přírodním konzervantem, zajistí čerstvost chleba i bez dalšího přidávání chemických látek.
Kváskový chléb z Moravského Krumlova – jak se vyrábí a proč je lepší než chléb z droždí
Proč je kváskový chléb tak oblíbený?
Ten, kdo chce kvalitní a chutné pečivo, rozhodně sahá po kváskovém chlebu a na chléb z droždí si ani nevzpomene. Právě zřetelný rozdíl v chuti vedl stovky lidí k tomu, aby se do pečení pustili sami. Na první pohled je kváskových chléb objemnější, nadýchanější a měkčí. Rychleji vysychá a tvrdne, což je dáno tím, že obsahuje jen přírodní konzervanty a žádné další chemické látky.
Chuť však není jediný důvod, proč v pekárně sáhnout právě po karlovarském kváskovém chlebu. Důležité jsou i pozitivní vlivy na lidský organismus. Lepší stravitelnost, vyšší výživová hodnota, nižší glykemický index, posílení střevní mikroflóry a imunity.
Krumlovský chléb zakoupíte v pekárnách v celém Jihomoravském kraji, zhlédněte seznam prodejen
Tradice a poctivost je pro Pekárnu Ivanka prioritou
Kváskový chléb z Pekárny Ivanka se stál vyhlášeným po celém kraji. Chléb však rozhodně není jediným výrobkem, kterým by se mohla pekárna chválit. Sdružuje řadu profesionálních pekařů, cukrářů a dalších odborníků v různých odvětvích a zajišťují výrobu nejrůznějších pekařských i cukrářských výrobků.
Zákusky, sladké i slané pečivo, krumlovský chléb. Pekárna Ivanka působí na českém trhu již od roku 1902. Díky přísnému dodržování původních postupů a receptur a využívání kvalitních čerstvých surovin se pyšní vysokou kvalitou, za kterou by se rozhodně nestyděli ani v době svého vzniku, kdy byl kváskový chléb standardem.
Více informací naleznete na našich stránkách https://www.pekarnaivanka.cz
FIREMNÍ ČLÁNKY
Běžné pečivo, jemné pečivo, tradiční chléb kmínový, kváskový, toastový z Pekárny Ivanka
Běžné pečivo v podobě pletýnek, rohlíků, kaiserek, pizza rohlíků, grahamových rohlíků, rohlíků s cereáliemi, dále chléb kmínový, pšenično-žitný, moskevský chléb, česnekový, cibulový chléb a chléb s dýňovým semínkem, chléb kváskový, toastový chléb krájený, francouzské bagety, rustikální bagetky, veky na chlebíčky, ale i tyčinky sypané solí a kmínem a jemné pečivo reprezentované nadýchanými koláčky s ovocnou náplní, koláče s povidlím, tvarohem, mákem, jemné pečivo s listového těsta, plundrované koláče, záviny, bábovky, mřížkové buchty, vánočky a mazance pro vás denně, podle tradičních receptur připravuje vyhlášená Pekárna Ivanka s.r.o. v Moravském Krumlově.