Mnohé hrady a zámky můžete v dnešní době využívat nejen na prohlídky, ale i jako ubytování nebo na pořádání kulturních akcí. Prohlédnutí zámecké expozice, zorganizování svatby na zámku nebo romantický pobyt pro dva – to vše lze zažít na hradech a zámcích.

Městys Karlštejn
Městys Karlštejn v okrese Beroun je známý svým hradem a malebným údolím řeky Berounky. Městys se nachází v centrální části chráněné krajinné oblasti Český kras po obou stranách řeky Berounky a je obklopen nádhernou přírodou, která láká k pěší turistice a cykloturistice. S 825 obyvateli nabízí kulturní akce, přírodní rezervace a kvalitní ubytování.
Městys Karlštejn
ZÁMEK BON REPOS - kompletní svatební servis - nabízíme možnost pronájmu areálu pro soukromé či firemní akce - prohlídky zámku s výkladem.

Vodní zámek Blatná najdeme v Jihočeském kraji, nedaleko města Strakonice. Zámek Blatná patří mezi jeden z nejzachovalejších vodních panských sídel v České republice. Můžete zde navštívit řadu zajímavých prohlídkových okruhů, včetně prohlídkové trasy pro děti a celoročně přístupného zámeckého parku. Prohlídkové trasy: Hildprandtové a jejich ...

Zámek Nové Hrady se nachází ve východních Čechách, nedaleko měst Vysoké Mýto a Litomyšl. Jedná se o ojedinělou rokokovou stavbu z roku 1777, kterou navrhl a nechal postavit původní majitel panství, hrabě Jean-Antoine Harbuval de Chamaré. Celý areál romantického zámku prochází rozsáhlou rekonstrukcí. V zámku je umístěna stálá expozice historického ...

Společenské a kulturní centrum. Ubytování: - hotel (72 lůžek). Restaurace. Divadelní sál (500 osob) Možnost pořádání svatebních obřadů.

Prodejna: -sběratelské předměty sklo, porcelán, keramika, mosazné věci, papírové peníze, mince, cínové předměty, knihy, pohlednice, fotografie.

Městský úřad Hradec nad Moravicí. Osídlení Hradce nad Moravicí je prastaré, dosvědčují to nálezy svázané s lidem kultury nálevkových pohárů z doby cca 3000 až 2700 př.n.l., a doklady spjaté s lidem popelnicových polí z období 800 až 600 př.n.l. Počátky křesťanství zmiňuje nedoložená pověst pro rok 965, kdy zde na ostrožné, sevřené řekou Moravicí ...

Zámek Lechovice: - vinárna - kavárna - vinotéka - možnost pořádání svateb, společenských akcí.

První zpráva o Jemništi pochází z roku 1381. Posledními majiteli zámku byli Sternbergové, kteří Jemniště koupili v roce 1868 a znovu získali do soukromého majetku po roce 1989. Barokní zámek Jemniště se nachází ve Středočeském kraji v okrese Benešov u Prahy.

Muzeum města Brna: -výstavy a expozice -kasematy -hrad, pevnost.

Hrad. Otevírací doba: - duben: - soboty, neděle 10-12 a 13-16 hodin, skupiny se provádí po předchozí domluvě - květen - září - denně kromě pondělí 10-12 a 13-17 hodin - říjen: - soboty, neděle 10-12 a 13-16 hodin, skupiny se provádí po předchozí domluvě - listopad - březen: - zavřeno.

Památková obnova hradu Lukov a jeho využití

-Velkoobchod a maloobchod -Provozování kulturních, kulturně-vzdělávacích a zábavních zařízení, pořádání kulturních produkcí, zábav, výstav, veletrhů, přehlídek, prodejních a obdobných akcí -Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků -Zprostředkování obchodu a služeb

Zámek. Vinařství, vinné sklepy. Výroba, prodej: -víno Služby: -restaurace -cukrárna Pořádání: -svatby -hostiny

Správa zámků: - svatby - koncerty - výstavy - kavárna - zámecká expozice - empír