Vydejte se za kulturou a navštivte česká muzea, galerie a výstavní síně. Čekají na vás stále expozice, speciální výstavy nebo tematicky zaměřené expozice. Výstavy automobilů, muzeum vědy a techniky nebo třeba výstava obrazů – záleží na vašem vkusu.

Galerie. Výstava, stálá expozice: - dřevořezby, smalty, obrazy autorů Dalibora Valáška, Jana Satiny, Eduarda Parmy, Petra Bednáře, Tomáše Cidlíka.

- kulturní programy - pronájmy prostor - společenská setkání, taneční kurzy i večery, svatby, rodinné a firemní oslavy - expozice a krátkodobé výstavy - výstavy výtvarného umění - Dům umění, Galerie Obecního domu - filmová, hudební a divadelní představení - Klub Art - vzdělávací i populárně naučné programy

Dům kultury Města Orlové, příspěvková organizace pořádá kulturní, společenské a vzdělávací akce pro děti i dospělé. Naše nabídka kulturních akcí je široká, zajišťujeme divadelní představení, výtvarné i fotografické výstavy, estrády, hudební pořady nebo zájmové kurzy. V prostorách Domu kultury se nachází multifunkční sál, divadelní sál s ...

Galerie. Další služby: - paspartování, rámování a restaurování obrazů - prodej výtvarných potřeb.

Zámek, muzeum. Zámecká expozice: -šlechtický nábytek a umělockohistorické sbírky od 16. do 20. století -17 stylově zařízených místností -dochované nástropní malby a původní zámecká knihovna. Každou 1. sobotu v měsíci se v zámecké obřadní síni konají svatby. Galerie Chagall, tel.596 322 859: -výtvarná galerie, výstavy. Zámecká ...

Muzeum. Výstava: -obrazy, ilustrace, kresby Zdeňka Buriana

Muzeum Novojičínska: - správce objektů - Žerotínský zámek - muzeum.

Zachovávání, rozvoj a propagace kultury, vědy a výzkumu na území Moravskoslezského kraje, Provozování prohlídkové trasy Národní kulturní památky Dolní Vítkovice (NKP), Malého světa techniky U6 a největšího hornického muzea v ČR Landek Park. Pořádání a vytváření technických podmínek pro kulturní, výchovné a vzdělávací akce, zejména trvalé ...

České citerové kulturní centrum. Stálá expozice: Citery v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Více na :www.citera.cz

Galerie. Prodej: - výtvarné potřeby - umělecké předměty. Rámování, paspartování, tisk, bar, knihvazačství, nakladatelství. Pobočky: - Zámecká galerie Chagall, Masarykovo náměstí 1, Karviná-Fryštát, tel.:596322859 - Galerie výtvarného centra Chagall, Náměstí J.A.Komenského 9, Brušperk.

Pořádání výstav uměleckých děl. Nabídka, služby: - rámování a paspartování, - poradenství - návrh a realizace výtvarných děl.

Dům kultury, kulturní dům. Pronájem: - prostory pro kongresy, konference, sjezdy, prezentace, školení, semináře, společenské, firemní a kulturní akce, módní přehlídky, výstavy. Pořádáme divadelní představení, koncerty, výstavy, vzdělávání, kurzy.

Galerie: - výstavy. Klub: - stolní hry, šachy - poslech hudby. Bar, hospůdka: - nápoje nealkoholické, alkoholické, pivo - občerstvení - konání akcí. Letní zahrádka.

Technické muzeum Tatra Kopřivnice. Výstava, expozice: - veterány, historické vozy - osobní a nákladní automobily Tatra.

Slezský ústav: -vědeckovýzkumné pracoviště Slezského zemského muzea.