Máte zájem o nové sportovní letadlo, větroň anebo jen nějaké náhradní díly? Výroba, prodej a servis ultralehkých a lehkých sportovních letadel, letecké techniky, kluzáků i jiných produktů ze světa letectví je úspěšné odvětví českého strojírenství.

Výroba: - statické modely letadel pro muzea a sběratele (sportovní, bojová, vrtulníky, vzducholoďě) - bezmotorová letadla Glasflugel 304C, 304CZ, 304S - ruční laminace do negativních forem - velkoplošné, 5-ti osé CNC obrábění - fastprototyping pro letectví a průmysl

-Překladatelská a tlumočnická činnost

-Pořádání odborných kurzů, školení a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti

Seznamovací, turistické lety. Pronájem letadel. Stanování na letišti. Zajištění ubytování pronájem areálu. Pořádání kulturních akcí.

Výzkum, vývoj, výroba: -systémy pro řízení letecké dopravy -podpůrné systémy pro letiště a pozemní složky

Výroba, vývoj, projektování, zkoušky, instalace, údržba, opravy, modifikace a konstrukční změny letadel, motorů letadel, vrtulí, letadlových částí a zařízení a leteckých pozemních zařízení

Letecké snímkování: -multispektrální průzkum -pozemní práce s termovizní kamerou -pyrotechnický pozemní průzkum

Opravy a údržba letadel (Part 145, AMO, CAMO). Opravy a výroba komponentů letadel Piper J3, L4, Super Cub. Údržba opravy a provoz ULM, experimentálních a U.S. letounů. Dovoz letadel ze zahraničí. Vyhlídkové lety. Pronájem letadel. Lety historickým letadlem Piper L4. Předváděcí lety letounem Savage. Fotolety pro reklamní účely.

-Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti -Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků -Velkoobchod a maloobchod -Zprostředkování obchodu a služeb

Činnost: - letecké snímky - letecké snímkování - panoramatické snímky

-Výroba maškarních masek -Výuka v oblasti umění a společenského tance

Letecká škola OKAir provozuje vyhlídkové lety, kurzy pilotem na zkoušku, pronájem letadel a výcvik pilotů PPL, CPL a FI.

Výroba dílů a součástí leteckých motorů, dílů letadel. Výroba otáčivých částí pro letecké motory. CNC* obrábění a ultrazvukové zkoušení obrobků.

Aeroklub letiště Medlánky: -letecká činnost -vyhlídkové lety -výcvik pilotů.

-Zprostředkování obchodu a služeb -Velkoobchod a maloobchod -Zasilatelství a zastupování v celním řízení -Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků -Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení -Překladatelská a tlumočnická činnost -Služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské ...

Pilotem na zkoušku, vyhlídkové lety. Akce pro firmy. Lety letadly a vrtulníky pro celé ČR.

Oddělení KONSTRUKCE Vývoj, konstrukce, projekce, výroba: -jednoúčelové stroje a zařízení. Konstrukce: -letadlové celky, komponenty. Oddělení DOKUMENTACE Vývoj, tvorba: -technická dokumentace pro letadlovou techniku -ostatní technická dokumentace pro strojírenský, elektrotechnický průmysl.

Prodej a pronájem letadel, nabídka soukromé letecká přeprava osob a carga, vyhlídkových letů a dalších aktivit v oblasti letectví.

Aero Trade, a.s. : - výroba a prodej letadel a jejich částí - dovoz a vývoz - letecká a vojenská technika v ČR - prostředník v mezinárodních kontaktech na dodávku vojenské a letecké techniky - partner renomovaných zahraničních firem - dodavetel Armády České republiky

Práce: -svářečské, svařování metodou TIG/WIG a MIG/MAG -svařování: -části leteckých konstrukcí, nádrží -ruční řezání plazmou dle šablon do 8mm -lisování na výstředníkovém lisu do 3mm. Výroba, opravy: -náhradní díly na motocykly a na letecké konstrukce.

Vrtulníková letecká společnost Činnost: - letecké služby - specializace na práce s vrtulníky - vrtulníková letecká škola.

Letecká škola, výcvik pilotů, vyhlídkové lety.