Azylové domy poskytují pobyt na přechodnou dobu pro osoby v nepříznivé sociální situaci, azyl při ztrátě domova či pro matky s dětmi ve špatné finanční situaci. Zajištění ubytování, včetně stravy, doprovodu na úřady, podporu samostatnosti a sebevědomí.

Poskytování ubytování matkám s nezletilými dětmi.

Azylový dům pro ženy a matky s dětmi. Kapacita: - 50 lůžek ve 24 pokojích v 7 bytových jednotkách.

Činnost: - poskytovaní pobytové sociální služby dospělým ženám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení.

Oblastní charita. Domov pro matky v tísni, služby: -pomoc pro matky s dětmi, těhotné ženy, ženy v těžké životní situaci.

Oblastní charita: -činnost v oblasti charitativní, sociální, zdravotní a humanitární. Sociální poradenství, pomoc: -sociálně potřební, bezdomovci, osoby se zdravotním postižením, Rómové, matky v tísni.

Oblastní charita. Denní stacionář, služby: -denní péče o osoby s mentálním a tělesným postižením, kombinovanými vadami a rysy autismu (věk 11-65 let)

Posláním Centra sociálních služeb je aktivní pomoc osobám bez přístřeší. Cílovou skupinou jsou osoby bez přístřeší (muži a ženy) starší 18-ti let. Součástí nabídky našich služeb je kromě ubytování a stravování také sociálně právní poradenství. Další veřejnosti poskytujeme služby v podobě nabídky stravování (včetně rozvozu na svozová místa), ...

Služby: -městský stacionář pro bezdomovce -pečovatelská služba a domov pro seniory -stravování -dočasné ubytování.

Denní středisko Armády spásy. Ubytovna: -Mlýnská 25, Brno, tel.:543212530.

Kontaktní centrum: -nízkoprahové ambulantní zařízení pro uživatele drog -hygienický servis -sociální (pomoc při vyřizování podpor aj.) -redukce škod - prevence nemocí, výměna injekčních stříkaček aj.

Charitativní činnost. Noclehárna pro muže bez přístřeší.

Charitativní činnost. Domov pro osamělé matky s větším počtem malých dětí, pro rodiny, jejichž členové jsou dlouhodobě nezaměstnaní, bez přístřeší nebo se stali oběťmi trestné činnosti.

Sociální služby pro osoby: - bez přístřeší se sníženou soběstačností s chronickým duševním onemocněním - se závislostí na alkoholu - kde situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.