Dětský domov poskytuje azyl pro děti bez domova, sirotky nebo děti ze sociálně slabých rodin. Dává dětem zázemí, průpravu k navrácení do rodiny a připravuje je do života. Děti jsou tak připravené k adopci, nebo po ukončení studia i do samostatného života.

Středisko Ratolest v Praze 10 je nestátní neziskovou organizací, která poskytuje služby dětem a mladým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Součástí střediska je: - denní stacionář - středisko rané péče - speciální škola pro žáky s kombinovaným postižením.

Provoz výchovného ústavu s možností základního i středního vzdělání. K dispozici je sportovní areál, zahrada, školní dílna a stravovací zařízení.

DDM Větrník je školské zařízení poskytující zájmové vzdělávání, jehož účastníky jsou děti, žáci a studenti. Účastníky mohou být také pedagogičtí pracovníci, zákonní zástupci nezletilých účastníků, popřípadě další fyzické osoby (citace z Vyhlášky MŠMT o zájmovém vzdělávání). - výtvarná, hudební a dramatická činnost - modelářství, dramatika, ...

Domov mládeže - vyváženou stravu z vlastní jídelny - kulturní i sportovní aktivity pro každého - kvalifikovaný kolektiv vychovatelů - prostorný zahradní areál - ubytování téměř v centru města - možnost parkování pro studentská vozidla - posilovna zdarma

Organizování volného času dětí a mládeže a dětské rekreace.

Poskytování sociálních služeb, koordinace aktivit neziskových organizací.

Dům dětí a mládeže. Kroužky: - KERAMICKÁ SEKCE - UMĚLECKÁ A JAZYKOVÁ SEKCE - SPORTOVNÍ SEKCE - HUDEBNÍ SEKCE - TECHNICKÁ SEKCE.