Dětský domov poskytuje azyl pro děti bez domova, sirotky nebo děti ze sociálně slabých rodin. Dává dětem zázemí, průpravu k navrácení do rodiny a připravuje je do života. Děti jsou tak připravené k adopci, nebo po ukončení studia i do samostatného života.

Sdružená zařízení pro péči o dítě v Olomouci jsou zdravotnickou příspěvkovou organizací. Kojenecký ústav – U Dětského domova 269, Olomouc. Dětský domov - Dolní Hejčínská 35, Olomouc. Dětský stacionář – Mošnerova 1, Olomouc.

Zdravotnické zařízení: - ústav sociální péče pro mentálně postižené. Domov důchodců.

Domov pro seniory. Zajišťuje celoroční pobytovou službu pro seniory od 60 let.

Galaxie centrum pomoci z.ú. zajišťuje chráněné bydlení pro osoby s mentálním postižením v Karviné - denní stacionář a odlehčovací služba.

Charita: - účelové zařízení Římskokatolické církve. Poskytované služby: - charitní pečovatelské služby. - ošetřovatelské služby - půjčovna kompenzačních pomůcek (KP) - Zvídálek - Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež - Humanitátní středisko - pomoc lidem, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci.

Dětský domov Senožaty najdete 10 km od Humpolce v Kraji Vysočina. Jeho vznik spadá do roku 1960, v roce 1965 se začalo s výstavbou nové budovy. Můžete jej navštívit v pracovní dny v době od 7:30 do 16:00 h. Návštěvy v ostatních dnech musí být předem telefonicky dojednány. Děti můžete kontaktovat na tel. číslech rodinných skupin v době 14:00 – ...

Výchovný ústav pečuje o děti s nařízenou ústavní výchovou, uloženou ochrannou výchovou a nařízeným předběžným opatřením. Středisko výchovné péče HELP zajišťuje ambulantní provoz se zaměřením na poskytování pomoci dětem a mládeži. Každý rok přijímáme zhruba 30 dětí. Kapacita dětí v zařízení je 48, v 6ti výchovných skupinách po max. počtu 8 ...

Výchovný ústav pro děti a mládež. Základní škola. Střední škola. Sociální služby. Školní jídelna.

Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna.

Dětský domov zajišťuje péči o děti ve věku zpravidla od 3-18 let, s nařízenou ústavní výchovou, které nemají závažné poruchy chování.Ve vztahu k dětem plní zejména úkoly výchovné, vzdělávací a sociální.

Dětský domov - výkon ústavní výchovy podle Zákona 109/2002 Sb.