Knihovny čtenářům nabízí možnost vypůjčit si knihy, cizojazyčnou literaturu, odborné časopisy, beletrii, zvukové audio knihy, naučnou literaturu nebo učebnice. Městské a krajské knihovny často poskytují přístup na internet, tisk a meziknihovní výpůjčky.

Dům kultury Města Orlové, příspěvková organizace pořádá kulturní, společenské a vzdělávací akce pro děti i dospělé. Naše nabídka kulturních akcí je široká, zajišťujeme divadelní představení, výtvarné i fotografické výstavy, estrády, hudební pořady nebo zájmové kurzy. V prostorách Domu kultury se nachází multifunkční sál, divadelní sál s ...

Knihovna. Půjčování, půjčovna: -knihy, knížky -odborná literatura -časopisy.

Knihovna. Knihovnické služby: - vypůjční služby, půjčování knihy a časopisy - pořádání přednášek, besed - meziknihovní služby.

Místní knihovna: knihy, časopisy, veřejný internet, uživatelské PC, Univerzita třetího věku, vzdělávací kurzy, výstavy.

Městská knihovna. Půjčování: -knihy, časopisy. Služby: -přístup k internetu (internetová kavárna)

Knihovna. Půjčovna: - knihy, časopisy.

Regionální knihovnické služby, půjčování knih, časopisů a stolních her. Rezervace vypůjčených a blokace nevypůjčených dokumentů přes web. Meziknihovní výpůjční služba. Barevný tisk a kopírování z vlastních zdrojů. Laminování dokumentů A3-A8.

Kulturní dům. Služby: -víceúčelový,taneční sál -knihovna -kino,promítání filmů -hudební kurzy,učebna,hudební škola (výuka hry na flétnu,klarinet,klavír) -klubovna,výstavní síň -informační centrum,infocentrum.

Knihovna. Provozovatelem je: Městské kulturní středisko Studénka, příspěvková organizace.

Knihovna. Provozovatel: Městské kulturní středisko Studénka, příspěvková organizace.

Městská knihovna. Půjčovna, půjčování: - knihy, časopisy.

Knihovna: - půjčování knih, knihy, časopisy, časopisů - knihovnické, bibliografické a informační služby - multimediální informace.

Spisová služba, úschovna písemností. Společnost nabízí ve své komerční spisovně služby uložení písemností a odborné péče o ně organizacím v likvidaci, v konkurzu, ale i živým společnostem. Jedná se zejména o: -převzetí, převoz a třídění písemností -vypracování archivní knihy -uložení písemnosti po dobu stanovenou ...

Knihovna. Veřejný internet, možnost kopírování.