Specializovaná lékařská pracoviště zahrnují fyzioterapie, vertebrogenní terapeuty, homeopatické poradny, korektivní dermatologie, laserterapie, ordinace alternativní medicíny, výživové poradenství, centra asistované reprodukce anebo plastické chirurgie.

MUDr. Josef Maček - ordinace tradiční čínské medicíny
Bohaté zkušenosti ze západní medicíny pan doktor MUDr. Josef Maček spojil s čínskou medicínou a svými léčitelskými schopnostmi a dosahuje výborných výsledků při léčbě širokého spektra nemocí. Mezi léčebné metody čínské medicíny patří fytoterapie, dietologie a také zdravotní cvičení. Léčíme astma, neplodnost, migrénu i Crohnovu nemoc.
MUDr. Josef Maček - ordinace tradiční čínské medicíny
Společnost Medilam ergonomics s.r.o. zajišťuje pracovnělékařské služby. Mají také akreditovanou laboratoř pro měření lokální svalové zátěže, fyzické zátěže, pracovních poloh, hluku v pracovním a komunálním prostředí apod.

Společnost Péče srdcem, z.ú. poskytuje služby domácí péče.

Odstranění křečových žil a metlic metodou sklerotizace. Po zákroku pacient není omezen v běžné činnosti ani práci.

Společnost Krajská adiktologická ambulance pro děti a dorost s.r.o. Ambulance se zabývá komplexní diagnostikou a léčbou poruch vyvolaných účinkem návykových látek (alkohol, nealkoholové drogy) a nelátkových závislostí u dětí (gambling, závislost na počítačí, apod...).

Společnost Revmatologie Bruntál, s.r.o. provozuje ambulanci revmatologie v Olomouci.

Poskytujeme odbornou lékařskou péči v oborech - ortopedie, ortopedická ambulance, speciální chirurgie, anesteziologie a léčba bolesti, rehabilitace a rekondice, traumatologie pohybového ústrojí, léčba měkkých tkání a kostní soustavy rázovou vlnou. Ortopedie, ortopedická ambulance: - ambulantní ortopedická léčba – nutnost objednání na všechny ...

Provádí ORTHOKINE - nová revoluční metoda odstraňující bolest kloubů - k léčbě je používána vlastní krev, která se kultivuje několik hodin ve speciálních EOT zkumavkách, díky nim se v krvi až 140x zmoží tělu vlastní obranné látky, které pak lékař injekcí aplikuje do postiženého kloubu

Společnost ALERGOMEDIC s.r.o. provozuje alergologickou ambulanci.

Společnost Dětská neurologie Liberis s.r.o. provozuje neurologickou ambulanci.

Společnost Amborlex, s.r.o. provozuje ORL ambulanci - kompletní prevence, diagnostika a terapie nemocí oblasti ORL a hlavy a krku - není potřeba doporučení jiného lékaře

Diabetologie. Odborný lékař diabetolog. Diabetologická ordinace (ambulance). Rozsah péče: - diagnostika diabetu - úvodní výuka při záchytu diabetu - dlouhodobé sledování zdravotního stavu. Maloobchod, prodej: - zdravotnické potřeby (prostředky) - pomůcky pro diabetika (testovací elektrody, pomůcky k aplikaci insulínu).

Praktický lékař pro dospělé. Ordinace: - obvodní lékař. Péče: - ošetření akutních stavů, zajištění návaznosti na odborná pracoviště a nemocniční oddělení - preventivní péče, očkování - EKG vyšetření, laboratorní diagnostika, stanovení hladiny cukru v krvi, sedimentace, orientační vyšetření moče - poradenství v oblasti stravování, ...

Diabetologie. Odborný lékař diabetolog. Diabetologická ordinace (ambulance). Rozsah péče: - diagnostika diabetu - úvodní výuka při záchytu diabetu - dlouhodobé sledování zdravotního stavu.

Společnost Medica zdravotní péče, s.r.o. provozuje mobilní hospic, služby domácí péče, podporuje vzdělávání a další aktivity v sociálních službách.