Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Prodej: -obilí potravinářské -obilí krmné -pozdní konzumní brambory -agrochemikálie -hutní materiál -profily -trubky -plachty -elektromateriál -hromosvody -čistící prostředky -pracovní oděvy -ruční elektrické nářadí -stroje.

Zemědělství: -rostlinná výroba -živočišná výroba. Stroje pro zemědělství, lesnictví.

Ing. František Papež provozuje borůvkovou farmu a kromě borůvek prodává také maliny, jahody, angrešt a mnoho dalšího.

Pěstování, prodej: - ovoce - zelenina - bedýnky (ovoce, zelenina, bylinky)

Nákup, prodej: - zemědělské komodity, zejména mák.

Služby: -rostlinná výroba -obiloviny -krmné plodiny -hrách -řepka -brambory -živočišná výroba -červenostrakatý skot Prodej: -skot jatečný -brambory sadbové -konzumní -prané a balené -loupané, vakuově balené -ječmen krmný -pšenice potravinářská.

Vodoinstalatérství, topenářství

Martin Kratochvíl se zaměřuje na pěstování obilnin a pícnin.

Rodinný statek. Rostlinná výroba: - pěstujeme česnek, kmín, len, mák a zeleninu. Maloobchodní prodej: - výrobky z česneku, kmínu, máku - sušená zelenina - olej řepkový, hroznový, dýňový, lněný, z ostropestřce - těstoviny, nudle, risotto. Mimo naše výrobky můžete zakoupit i výrobky od Fajne pasty, oleje Eklart, med z včelařství ...

Miloslav Zadražil se zaměřuje na chov ovcí, výrobu medu, pěstování léčivých bylin a obilí.

Miroslav Husták se zaměřuje na chov hovězího dobytka a rostlinnou a živočišnou výrobu.

Stanislav Kliment se zaměřuje na rostlinnou výrobu.

Věra Řezníčková se zaměřuje na chov různých zvířat a pěstování brambor a obilí.

Klempířství a oprava karoserií Zámečnictví, nástrojářství Pokrývačství, tesařství Izolatérství

Pěstování obilovin (kromě rýže), luštěnin a olejnatých semen Lesnictví a těžba dřeva Sladkovodní akvakultura

-Specializovaný maloobchod -Poskytování služeb pro zemědělství a zahradnictví

Velkoobchod, prodej, dodávka: -brambory balené - sadba i konzum. -brambory loupané, vakuově balené Adresa provozovny: Bramborárna Studenec s.r.o. 675 02 Studenec – u vlakového nádraží tel:568627681

Lesnictví - myslivost Rostlinná výroba Živočišná výroba

Služby: -výzkum, šlechtění, zkoušení a posuzování odrůd a novošlechtění agrochemikálií a strojů z hlediska jejich vhodnosti pro zemědělskou činnost a pro jejich následné použití -množení osiva a sadby -ošetřování rostlin, půdy, rostlinných produktů proti škodlivým organismům přípravky na ochranu rostlin. Zemědělská ...

Prodej, internetový prodej: - obiloviny - olejniny - zemědělská hnojiva - suroviny pro výrobu krmných směsí sojový, řepkový, slunečnicový extrahovaný šrot, řepkové výlisky, kukuřičná krupice, pšeničné a žitné obruby, krmná mouka. Služby: - mobilní nakládka vagónů plničem QUICK CANNON (pro nakládání obilovin, olejnin, ...

Obchodní činnost: - zemědělské komodity - zemědělské a zahradnické výrobky a potřeby - agrochemikálie. Výroba: - osiva polních plodin. Ošetřování a úprava osiv na základě individuálních požadavků. Distribuce Lanirat MICRO pro ČR.