Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Zemědělská výroba: -rostlinná a živočišná výroba osiv.

Výroba rostlinných produktů a pěstování obilí.

Dovoz, prodej, oprava, servis: - zemědělské stroje - komunální technika - krmné vozy, nastýlací vozy - lžíce, radlice - manipulační technika - maziva - mulčovače - postřikovače - rozmetadla - náhradní díly. Výroba, prodej: - osiva.

Výroba: -rostlinná. Zahradnictví.

Činnost: - rostlinná výroba kombinovaná se živočišnou výrobou

Činnost: - zahradnictví - prodej jahod s možností samosběru - pěstování okurek

Zemědělská výroba: -rostlinná -živočišná. Provádění šlechtění, chovu a výkrmu prasat, jatečného zpracování prasat, skotu a pštrosů, výroby uzenářských výrobků.

Zemědělská výroba: -rostlinná a živočišná výroba.

Zemědělství: -zpracování produktů rostlinné i živočišné výroby.

Zemědělská výroba: -rostlinná výroba -živočišná výroba.

Zemědělské družstvo. Společnost v současnosti hospodaří přibližně na 5 000 ha zemědělské půdy. Zhruba 70 % pak tvoří orná půda a asi 30 % trvalé travní porosty. Jedná se zde především o bramborářsko-ovesnou výrobní oblast v poměrně dosti členitém terénu s průměrnou nadmořskou výškou 450 m nad mořem. Roční úhrn dešťových srážek je tady cca 450 mm ...

SVAZ PRO-BIO: -osevní postupy - pěstování - agrotechnika obilovin, prosa, pohanky, brambor,

Výroba, velkoobchod: - zelenina, brambory.

Zemědělská výroba: - rostlinná. - živočišná.

Zemědělská výroba: - rostlinná - živočišná.

Výroba: -zemědělská. Pěstování zemědělských plodin.

Výroba: -rostlinná -živočišná