Výroba kvalitního českého vína s rodinnou tradicí
Kdo by aspoň jednou v životě neochutnal lahodný červený nebo bílý mok z hrozen zvaný víno? Ten, který dokáže zpříjemnit večery a nutí říkat pravdu? Právě naše země se pyšní spoustou vinařských oblastí, ve kterých víno má tradici a svůj příběh. Stejně jako Vinařství Líbal s.r.o. založeno v roce 2001, které se stalo rodinným bohatstvím.
Prodej jakostního, přívlastkového a archivního vína
Již po třetí generaci se pyšní vlastní výrobou a prodejem vína rodinná vinařská společnost Vinařství Líbal s.r.o., Horní Dunajovice. Nejdřív to byla výroba pouze pro vlastní potřebu a nakonec založili otec a syn právě tuto úspěšnou společnost, aby se o svoje zkušenosti a vinařské bohatství podělili i s ostatními. Můžete se pobavit a nabrat nové poznatky a chutě nejen degustací vín, ale také nákupem kvalitních láhví od vína jakostního přes přívlastkové až po archivní.
Dopřejte si novinky z vína
Specifické klima, které vinařství prospívá
Oblast Horní Dunajovice patří do Znojemské vinařské podoblasti a poskytuje vinařům specifické podmínky pro pěstování hroznů a výrobu kvalitního vína. Náročné klima pomáhá vytvářet vinné révě ochranné látky tzv. resveratroly, které mají přímo ve víně blahodárné účinky pro zdraví člověka. Například brání ukládání cholesterolu a zvyšování krevního tlaku. Ne nadarmo se říká, že sklenice vína je pro zdraví prospěšná.
Vyberte si víno podle svého gusta
Nejnovější technologie pro výrobu kvalitního vína
Díky moderní technologii společnost disponuje zařízením, které umožňuje výrobu kvalitního vína. Kvašení a zrání probíhá v nerezových tancích nebo v klasických dřevěných sudech. Pyšní se kapacitou sklepa až 70 tisíc litrů. Z produkce bílých hrozen si můžete pochutnat na značkách jako například Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský nebo Sauvignon, z odrůdy červené Svatovavřinecké, Frankovka nebo třeba Cabernet Moravia.
Vydáno 21.06.2017
220 Zhlédnutí