Pro výrobu potravin se v praxi využívá široká škála strojů a zařízení. Pekárny, třídící linky, tunelové cyklotermické pece, cukrovarnická zařízení, sušárna potravin, destilační jednotky nebo mlecí zařízení nachází uplatnění napříč potravinářským průmyslem.

SKANEKO
Na dodávku profesionálních a moderních strojů a technologických linek na zpracování potravin se zaměřuje společnost SKANEKO, která má své zastoupení v České republika a na Slovensku. Zpracovávající, třídící a výrobní linky jsou vhodné pro práci s ovocem, zeleninou, masem, rybami a mlékem.
SKANEKO
CASH and CARRY. Distribuce, rozvoz, velkoobchodní prodej: -nápoje alkoholické: -pivo - plechovkové, lahvové, sudové. Zastoupení PILSNER URQUELL, GAMBRINUS, RADEGAST, VELKOPOPOVICKÝ KOZEL. Zapůjčení, pronájem: - pípy - výčepního zařízení - chladícího zařízení.

Vývoj, prodej, dodávka: -balící, potravinářské stroje a technologie -dávkovací, plnící a počítací technika -balení: -skupinové balení -karton -aseptické do kelímku, do plochých sáčků -krájení -servis, montáž a údržba strojů -skladová automatizace a manipulace -metaldetektory -klimatizace.

Prodej, zprostředkování, služby: - použité stroje - průmyslové stroje (plastikářské, gumárenské, energetické, potravinářské, obráběcí).

Výroba, prodej: -strojů a zařízení pro potravinářský průmysl: -dopravníky -škrabky a brusky na brambory, zeleninu -plničky -vyfukovačky -paletizace a depaletizace -lis na hrozny -řezačky na zelí, papriku a cibuli -pračky -monobloky. Repasování a opravy potravinářských strojů. Zakázková výroba z oceli.

Oprava, servis: - pekařské stroje - děličky těsta Prodej: - spojovací materiál

Generální a běžné opravy, oprava, servis: -stroje, strojů a zařízení se zaměřením na průmysl: -koželužský -papírenský -potravinářský -chemický. Práce: -soustružnické do průměru 630 mm, délky 4000 mm, soustružnictví, soustružení, soustružník -svářečské - střední ocelové konstrukce a konstrukční části strojů, svařečství, ...

Maloobchod, prodej: -potřeby pro řezníky při výrobě masných výrobků: -polyamidové obaly zn. OSKUDA -textilní střeva na trvanlivé výrobky -přírodní střeva -kořenící směsi -kutrovací a nástřikové přípravky -stroje a zařízení pro masný průmysl.

Automatická komletace výrobků: -manipulace s polotovary za účelem jejich kompletování do celků -návrh, řešení, realizace -dodávka kompletního řešení, dodávka odladěných podcelků podle požadavku zákazníka pro začlenění do stávající linky. Průmyslová automatizace: -regulace motorů, pohony -řízení strojů a zařízení programovatelným ...

Výroba, konstrukce: - díly a sestavy pro stroje v potravinářství.