Obchodní akademie, odborná učiliště, průmyslové, odborné a umělecké školy nebo gymnázia. V České republice najdete státní i soukromé instituty vzdělání nabízející vysoký standard výuky, nadstandardní technické vybavení a také kvalitní pedagogické činnosti.

Střední škola lesnická a rybářská Bzenec. Studijní obory: - ekologie a životní prostředí - uměleckořemeslné zpracování dřeva - chovatelství - kynologie - mechanizace zemědělství a lesního hospodářství - lesní mechanizátor - rybář.

Státní všeobecné a jazykové čtyřleté, šestileté a osmileté gymnázium. Škola je zaměřena zvýšenou dotací hodin na jazyky (AJ, NJ, ŠJ, FJ, RJ, IJ, LJ) a informační technologie. Škola má velice kvalitní sportovní zázemí.

Státní všeobecné čtyřleté gymnázium.

Státní Gymnázium: -čtyřleté studium, zaměření všeobecné -čtyřleté studium, zaměření na matematiku -osmileté studium, zaměření všeobecné -osmileté studium, zaměření na matematiku.

Soukromá škola. Obchodní akademie a střední škola veterinární prevence: -obory veterinární prevence studium je čtyřleté -pětileté studium oboru obchodní akademie je dálkové.

Gymnázium: -škola -školní jídelna, tel.549413375 e-mail.jidelna@gym-tisnov.cz.

Učiliště, výchovný ústav. Olešnice, V Domkách 430 tel.:516463418. Olešnice, Cihelna 339 tel.:516463123.

Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola knihovnických, informačních a sociálních služeb.

Soukromá střední škola podnikání - nástavbový obor

Střední odborné vzdělávání na středních odborných školách Vzdělávání v jazykových školách

-Provozování soukromé školy -Obchodní živnost - koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej

Datum zániku:04.12.2012 Střední odborná škola (SOŠ): -studijní obory -technické lyceum -strojírenství.