Obchodní akademie, odborná učiliště, průmyslové, odborné a umělecké školy nebo gymnázia. V České republice najdete státní i soukromé instituty vzdělání nabízející vysoký standard výuky, nadstandardní technické vybavení a také kvalitní pedagogické činnosti.

Státní střední škola: - výuka čtyřletých oborů Logistické a finanční služby a Provoz a ekonomika dopravy. Připravujeme pracovníky pro Českou poštu, logistické a přepravní firmy, ekonomický a soukromý sektor.

Hotel: - ubytování - 10x apartmány (apartmá), 14x dvoulůžkový pokoj s možností přistýlek - vybavení: sociální zařízení, TV+SAT, telefon s možností přímé volby, apartmány navíc minibary. Stravování: - restaurace - Café restaurant (kavárna), kapacita 110 - 130 míst - letní zahrádka, kapacita 40 míst - 3 salónky pro 25 - 50 osob - ...

Konzervatoř zahrnující všechny umělecké obory včetně tanečního oboru a gymnázium s hudebním zaměřením.

Střední škola. Jídelna-tel.: 558 380 721. Dříve Střední škola, Třinec - Kanada, příspěvková organizace.

Střední škola teleinformatiky, Ostrava, příspěvková organizace. Školní jídelna - tel.: 596 919 000 kl. 307. Domov mládeže, ubytování - tel.: 596 919 000 kl. 334.

Gymnázium, střední škola: - všeobecné čtyřleté.

Zájemci o studium mohou získat výuční list v tříletých učebních oborech: 23-55-H/02 Karosář 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel (automechanik) 65-51-H/01 Kuchař-číšník 69-51-H/01 Kadeřník 41-55-E/01 Opravářské práce 75-41-E/01 Pečovatelské služby

Střední odborné učiliště stavební. Škola. Vzdělávání v oborech s výučním listem: - zedník, tesař, klempíř, pokrývač, instalatér, elektrikář, truhlář a oborech s maturitní zkouškou: - Operátor dřevařské a nábytkářské výroby, - Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení. Provádíme služby ve všech uvedených oborech.

Střední škola. Obory studia: - Ekologie a biologie - Agropodnikání - zemědělská výroba - obchod a služby - Opravář zemědělských strojů - Nástavbové studium. Školní jídelna: - tel.: 556706300.

Odborné učiliště a praktická škola.Speciální střední škola-mentální postižení, více vad, SPU

Střední vzdělávání v oboru Waldorfské lyceum, dvě specializace - humanitní a technická. Maximální kapacita žáků 120, každý rok se do 1. ročníku přijímá 30 žáků. Specifika výuky - epochové vyučování(většia předmětů se vyučuje ve 2-3 týdenních blocích po dvou hodinnách denně).

Střední odborná škola: - podnikání a obchod sportovní management - bankovnictví a pojišťovnictví - veřejnosprávní činnost denní i dálkové studium - diplomatické služby a Public relations - sociální činnost - pedagogické lyceum - ošetřovatel.

Střední odborné učiliště: - tesař - zedník - truhlář - management ve stavebnictví.

Studijní obory: 4leté denní studium: - Podnikání v oborech wellness a lázeňství - Ekonomika a podnikání. 3leté dálkové studium: - Podnikání.