Zemědělská výroba zahrnuje kromě produkce olejnin, kukuřice, slunečnice, vinné révě především produkci obilnin, jako je pšenice, oves, ječmen a žito. Důležitá pro chov je i kvalitní a dobře sušená sláma, a stejně tak píce, což je objemové rostlinné krmivo.

Činnost: - rostlinná a živočišná výroba

Soukromý zemědělec - zemědělská prvovýroba - pěstování slunečnice, kukuřice, pšenice, zelí - krouhání zelí, prodej zelí na krouhání - poskytování služeb v zemědělství.

Farma, chov: - prasata - masný skot - ovce Pěstování, prodej: - ovoce - višně - jablka - švestky - obilí - řepka Služby s pařezovou frézou.

Farma. Rostlinná výroba - kukuřice, oves, brambory, česnek, proso, ječmen, pšenice. Živočišná výroba - slevice, kuřata, husy, ovce. Mulčování. Lisování slámy. Zemědělské práce. Prodej zemědělských a chovatelských potřeb.

Zámecký statek: - ekologická farma - pěstování obilovin - chov skotu, prasat

Farma: - chov skotu plemene Galloway - pěstování obiloviny, jetelotravin, vojtěšky Bourárna masa, prodej: - hovězí a jehněčí maso

Pískovna, prodej: - písek - kačírek

Společnost Volanická zemědělská, a.s. hospodaří v okrese Jičín a zaměřuje se na zemědělskou prvovýrobu (RV a ŽV). Doplňkovou činností je výroba elektrické energie v bioplynové stanici. Zajišťujeme pěstování a prodej pšenice, ječmene, řepky, cukrovky, kukuřice, vojtěšky, trávy na louce. V rámci živočišné výroby chováme skot - telata, jalovice, ...

Soukromý zemědělec Petr Toman se zabývá zejména rostlinnou výrobou, která je zaměřena na pěstování brambor, pšenice a řepky. Naleznete nás na jihu Čech v obci Mladějovice. Zemědělská výroba: - pšenice - řepka - brambory. Dodáváme stálým odběratelům i novým zájemcům.

Velkoobchod potravin - obilí, luštěniny.

Ekologická farma zámek Skřivaň. Služby: - ubytování - restaurace - svatební hostiny - vyjížďky na koních.

Zemědělská výroba - obiloviny - olejniny - okopaniny.

Zemědělské družstvo. Výroba: - rostlinná a živočišná výroba - chov skotu - krmné směsi, krmivo.

-Velkoobchod a maloobchod -Poskytování služeb osobního charakteru a pro osobní hygienu -Poskytování technických služeb Hostinská činnost Zednictví Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin

Prodej: - zemědělské produkty -potravinářské zboží.

Nakládání s odpady. Obchodní činnost. Pronájem nemovitostí. Služby pro rostlinnou a živočišnou výrobu.

Velkoobchod, prodej. - zemědělské produkty, zemědělské komodity: - obilniny, olejniny, kukuřice - proteinová krmiva - mléčné krmné směsi - chovatelské potřeby. Chovatelství. Lesnictví. Poradenský servis pro chovatele, včelaře a myslivce.

Ranch L. Koňský ranč - jízda na koních, westernové závody. ZOS - zemědělský podnik. Zemědělská výroba. Rostlinná výroba: - pěstování chmele - obiloviny - potravinářská pšenice a sladovnický ječmen - olejniny - řepka, slunečnice - osiva.

Rodinná farma: - rostlinná výroba: - pšenice, ječmen - proso - slunečnice.

Živočišná výroba: - ekologický chov krav Rostlinná výroba: - řepka - obiloviny

Zemědělské družstvo. Zemědělská výroba: - rostlinná - živočišná.

Zemědělská výroba. Rostlinná výroba. Živočišná výroba..

Rostlinná a živočišná výroba: - krmné obiloviny, víceleté pícniny - travní porosty - chov skotu - výkrm kuřat - chov včel Agroslužby.

Rostlinná a živočišná výroba, pěstování, chov: - obilí - řepka - kukuřice - krmné plodiny - chov prasat - výroba mléka Jatka Výroba: - masné výrobky - uzeniny