Obec Puclice
Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha

Obec Puclice
Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha

O správný chod republiky a spokojenost občanů se starají úřady a organizace, kterými jsou městské a krajské úřady, finanční úřady, katastrální úřady, soudy, ústavy památkové péče, správy přírodních zdrojů, celní správa, příspěvkové organizace a další.

Městská část Praha 22
Nejzelenější částí Prahy je Městská část Praha 22, kde se nachází více než 1500 hektarů přírody, sportu a kultury. Rozkládá se na jihovýchodním okraji Prahy. Skládá se z Uhříněvsi, Hájeku u Uhříněvsi a Pitkovic. Praha 22 je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid, zeleň a pohodlí v blízkosti centra Prahy.
Městská část Praha 22
Obec Kunčice - malebná obec v Královéhradeckém kraji
Obec Kunčice se nachází v malebné krajině v okrese Hradec Králové a v jejím okolí se rozkládá šest rybníků. První písemná zmínka o vsi pochází z roku 1382. V současné době mají Kunčice 381 stálých obyvatel. V blízkosti obce se nachází krásný zámek Hrádek u Nechanic nazývaný také malá Hluboká. Neváhejte a přijeďte se k nám podívat.
Obec Kunčice - malebná obec v Královéhradeckém kraji
Obec Ostroměř
Obec Ostoměř je malá vesnice v okrese Jičín v Královéhradeckém kraji. Má asi 1300 obyvatel a rozlohu 12,35 km2. Leží na řece Javorce, asi 8 km severně od Jičína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1382. Obec má bohatou historii a kulturní památky. Obec je také známá svou přírodní krásou a možnostmi turistiky a cykloturistiky.
Obec Ostroměř
Činnosti ostatních organizací sdružujících osoby za účelem prosazování společných zájmů j. n.

Obecní úřad. Počet obyvatel 508. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1294. Kulturní dům. Sbor dobrovolných hasičů. Sportovní hřiště. Hasičská zbrojnice. Úřední hodiny: Po:7:00-16:00hod. St:7:00-17:00hod.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1175. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1201. Obec je zakládajícím členem Dobrovolného svazku znojemských vinařských obcí Daníž. Šatov je bezpochyby centrem vinařství ve znojemské oblasti. Zajímáte-li se o víno a vinařskou turistiku, jistě znáte šatovský Moravský sklípek s Vinařskou stodolou, Naučnou vinici ...

Občanské sdružení, zabývající se veškerou mysliveckou činností.

Obecní úřad. Počet obyvatel 804. První zmínka o obci je z 25. října 1190. Vesnice se rozkládá v mělkém širokém údolí na březích Únanovského potoka. Obec je členem Sdružení obcí Jevišovka. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -Mateřská a Základní škola -hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 619. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1314. Služby a kultura: -pošta -matrika -veřejná knihovna -zdravotnické zařízení -Základní a Mareřská škola -hřiště, tělocvična. Úřední hodiny: Po, Út, Čt:7:00-12:30;13:00-15:30hod. St:7:00-12:30;13:00-17:00hod. Pá:7:00-13:30hod.

Občanská demokratická strana. Regionální kancelář ODS*. Politická strana.

Obecní úřad. Počet obyvatel 84. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1372. Název připomíná lubnou vodu, říčku, po níž tekly luby. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů obce -veřejná knihovna -Základní škola -hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1046. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1243. Obec má vinařskou tradici, vinařství je i dnes jejím nejvýznačnějším rysem. K Vrbovci patří též osada Hnízdo, která leží 3 km jihovýchodně od něj. Vrbovec je příhraniční obec ležící v úrodné zemědělské krajině 7 km jižně od Znojma. Obec má vinařskou tradici, ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 248. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1351. Památky: -kostel svatého Jakuba Většího -socha generála Laudona na návsi -Vodní mlýn. Sbor dobrovolných hasičů, knihovna, koupaliště. Chybí mi historie obce, např.vše kolem místního zámečku.Kdo byli majiteli panství Želetice.Děkuji.

Městský úřad, město Znojmo. Počet obyvatel 34 735. Znojmo patří mezi nejstarší česká města. Památky a zajímavosti: -nejvzácnější je románská rotunda sv. Kateřiny z první poloviny 11. století -přemyslovský hrad nad Gránickým údolím byl v 18. století přestavěn na zámek -kostel sv. Mikuláše a patrovou Svatováclavskou kapli je možné ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 184. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1786. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 111. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1498. Památky: -Palliardiho hradiště, archeologické naleziště -Panský zemědělský dvůr - na okraji obce. Svaz dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.