Obec Puclice
Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha

Obec Puclice
Domov pro seniory Háje, příspěvková organizace zřizovatel hlavní město Praha

O správný chod republiky a spokojenost občanů se starají úřady a organizace, kterými jsou městské a krajské úřady, finanční úřady, katastrální úřady, soudy, ústavy památkové péče, správy přírodních zdrojů, celní správa, příspěvkové organizace a další.

Městská část Praha 22
Nejzelenější částí Prahy je Městská část Praha 22, kde se nachází více než 1500 hektarů přírody, sportu a kultury. Rozkládá se na jihovýchodním okraji Prahy. Skládá se z Uhříněvsi, Hájeku u Uhříněvsi a Pitkovic. Praha 22 je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid, zeleň a pohodlí v blízkosti centra Prahy.
Městská část Praha 22
Obec Ostroměř
Obec Ostoměř je malá vesnice v okrese Jičín v Královéhradeckém kraji. Má asi 1300 obyvatel a rozlohu 12,35 km2. Leží na řece Javorce, asi 8 km severně od Jičína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1382. Obec má bohatou historii a kulturní památky. Obec je také známá svou přírodní krásou a možnostmi turistiky a cykloturistiky.
Obec Ostroměř
Obec Kunčice - malebná obec v Královéhradeckém kraji
Obec Kunčice se nachází v malebné krajině v okrese Hradec Králové a v jejím okolí se rozkládá šest rybníků. První písemná zmínka o vsi pochází z roku 1382. V současné době mají Kunčice 381 stálých obyvatel. V blízkosti obce se nachází krásný zámek Hrádek u Nechanic nazývaný také malá Hluboká. Neváhejte a přijeďte se k nám podívat.
Obec Kunčice - malebná obec v Královéhradeckém kraji
Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1369. Obec se nachází v nadmořské výšce 304 metrů. Na území žije 577 obyvatel. Obec nabízí možnost turistického vyžití na třech značených turistických stezkách.

Lužany patří k nejstarším osadám na Jičínsku. Hájek ve svých spisech tvrdí, že kostel s farou zde stál již v 11. století. První zmínka pochází z roku 1052. Ve 14. století se píše o Lužanech jako o veliké vesnici. Jméno vzniklo asi tím, že je obec postavena v mělkém údolí, kde se nacházely četné louže (Loužany = Lužany). Jiní odvozují jméno obce od ...

Obec Lukavec u Hořic a její dvě osady které se jmenují Dobeš a Černín, leží v kotlině mezi Chlumy, Zvičinou, Vřesnickými Valy a Hůrou nad Bělohradem. Ze tří stran je obklopena lesy. Na východ od obce je kopec Krušina (376 m n.m.), kde bývalo staré hradiště. V Dobši stávala tvrz, jejíž ochranné kruhovité příkopy jsou ještě dodnes znatelné. V ...

Obecní úřad. Úřední hodiny: březen - říjen 19:00 - 20:00 listopad - březen 17:00 - 18:00

Obec Kovač je situována 9 km jihovýchodně od Jičína a 10 km západně od Hořic na rozloze 7, 72 km čtverečních. Nadmořská výška činí 265 metrů nad mořem. Jméno obce pochází od původního příjmení zdejšího usedlíka, které vzniklo ze staročeského kovač-e, tedy kováře. První zmínka o obci je z r. 1318, kdy vlastnil ves Ota z Byšic. Na území ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1323. Obec se nachází v nadmořské výšce 273 metrů. Na území žije 133 obyvatel. Polohu obce z dálky signalizuje kostel Sv. Šimona a Judy. Obec se pyšní tzv. Chyjickou strání, památkově chráněnou přírodní památkou.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1398. Obec se nachází v nadmořské výšce 368 metrů.

Obecní úřad. Vesnička Dřevěnice leží v utěšeném údolíčku podhorském, jehož potůček dělí rovinatou krajinu Jičínskou od lesnatých kopců Novopackých ". Tolik kronika obce z konce 19. století. Dřevěnice se nachází v Královehradeckém kraji, 8 km severovýchodně od bývalého okresního města Jičína a 9 km jižně od Nové Paky, geomorfologicky na rozhraní ...

Obecní úřad. První písemná zmínka o Dobré Vodě (Dobrewodye) pochází z roku 1395. V obci se nachází: - kanalizace, vodovod, plyn - vlakové nádraží, autobusové spojení - mateřská škola - základní škola - kulturní dům s velkým sálem a pohostinstvím - zemědělské družstvo a kruhárna zelí - sbor dobrovolných hasičů - myslivecké ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1052. Obec se nachází v nadmořské výšce 224 metrů. Na území žije 696 obyvatel.

Obecní úřad. Počet obyvatel :153 Nadm. výška: 332 m.n.m Katastrální výměra: 656 ha

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1365. Obec se nachází v nadmořské výšce 283 metrů. Na území žije 309 obyvatel.