Obchodní akademie, odborná učiliště, průmyslové, odborné a umělecké školy nebo gymnázia. V České republice najdete státní i soukromé instituty vzdělání nabízející vysoký standard výuky, nadstandardní technické vybavení a také kvalitní pedagogické činnosti.

Soukromé všeobecné gymnázium zajišťuje výuku čtyřletého oboru.

Církevní mateřská škola. Církevní základní škola. Církevní gymnázium.

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická F. Křižíka.

Škola. Gymnázium 4-leté, 6-leté, 8-leté

Gymnázium. Jídelna: vedoucí Zdeňka Kučerová tel.: +420 271751287 e-mail: jidelna@zshostivar.cz

Škola s osmiletým všeobecně zaměřeným studijním programem. Gymnázium sídlí v budově Základní školy J. Gutha-Jarkovského v Truhlářské ulici.

Soukromá střední odborná škola, která zajišťuje obor středoškolského vzdělání s maturitou Ekonomika a podnikání. Školní vzdělávací program je Podnikání a management. Od 3. ročníku si žáci volí zaměření, a to: Cestovní ruch nebo finanční služby nebo informatiku v podnikání nebo manažerskou komunikaci nebo mezinárodní obchod.

Soukromá střední škola: - obchodní akademie umožňující získání úplného středního ekonomického vzdělání s maturitou - byla založena v roce 1994 - působí tedy už 11 let.

Státní všeobecné čtyřleté a osmileté gymnázium, bezbariérové. Pilotní škola ověřování RVP pro gymnázia.

Středoškolské studium v zahraničí spojené s pobytem v hostitelské rodině. Dále organizujeme v USA: - Work & Travel - Au-pair program - Practical Training.

Škola poskytuje možnost získání středního vzdělání s maturitní zkouškou a střední vzdělání s výučním listem. Výuka angličtiny a němčiny v návaznosti na předchozí znalosti a práce s výpočetní technikou na velmi dobré úrovni. Nedílnou součástí školy je svářečská škola a autoškola. Škola se účastní mnoha projektů, např. Leonardo da Vinci a ...