Pokud máte rádi kvalitní moravská vína s osobitým charakterem, pak byste měli navštívit Vinařství Petr Marada v Mikulčicích. Toto mladé vinařství bylo založeno v roce 2006 vinařem a muzikantem Ing. Petrem Maradou, který se řídí filosofií jednoduchosti a pokoře k přírodě.
Hospodaří na vinicích v bio režimu z vlastního přesvědčení bez certifikace vzhledem k četnosti vinic, které mnohdy sousedí s konvenčními vinicemi, kde hrozí kontakt révy z úletu postřikových chemikálií souseda. Kvalita hroznů révy vinné pěstovaných v bio režimu je nezpochybnitelně vyšší. Při výrobě vína upřednostňujeme fyzikální postupy nad chemickými a dáváme vínům čas na zrání
Vinařství Petr Marada se specializuje spíše na vína suchá, s důrazem na čistotu odrůdy a vlastní osobitost. Bílá vína zrají v nerezových tancích, vybrané šarže i v dubových či akátových sudech. Červená vína téměř všechna projdou přirozenou vinifikací v dřevěném sudu. Od r. 2013 vyrábíme šumivá vína vzniklá primární fermentací a sekty vzniklé sekundární fermentací.
V ležáckém sklepě se pořádají řízené degustace s následným posezením pro 20 osob.
Na webových stránkách vinomarada.cz si můžete prohlédnout fotogalerii a objednat si své oblíbené víno online.
Nechte se unést chutí a vůní moravských vín od Vinařství Petr Marada.