Funkce městských a obecních úřadů jsou nenahraditelné. Starají o pořádek celé obce, a to prostřednictvím úředníků, policie, hasičů, spolků a dalších složek úřadu. Nejdůležitější informace vztahující se k dané obci najdete právě na příslušném úřadě.

Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Čím je malebná obec, která se nachází v okrese Příbram ve Středočeském kraji. Protéká jí Meredský potok - drobný levý přítok řeky Vltavy. První písemná zmínka o vesnici pochází z roku 1318. V současné době má Obec Čím cca 365 obyvatel, kterým je k dispozici obchod se smíšeným zbožím, sportovní hřiště, dětské hřiště či hostinec.
Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Mirkovice najdeme v Jihočeském kraji nedaleko okresního města Český Krumlov. Mirkovice mají bohatou historii sahající až do 2.poloviny 13. století. V současné době se v obci nachází knihovna, sportovní hřiště, pohostinství či prodejna smíšeného zboží. V průběhu roku zde probíhají různé kulturní a sportovní akce.
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obecní úřad. Obec je rozdělena do dvou částí a to Molenburk a Housko.

Obecní úřad. Počet obyvatel 663. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1497. Název obce pravděpodobně vznikl od vlastního jména Hereš. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 778. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1350.

Obecní úřad. Počet obyvatel 546. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1201. Je členem mikroregionu Melicko. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení.

Obecní úřad. Úřední hodiny: Pondělí a středa 8.00 - 17.00 hodin polední přestávka 11.30 - 12.00 hodin

Obecní úřad. Počet obyvatel 803. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. K pěkným procházkám vybízí dražovický hájek, který přechází do hájku letonického. Zajímavá a lákavá je také návštěva chráněné přírodní rezervace Větrníky. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Hřiště a ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 208. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1348. Sbor dobrovolných hasičů. Kulturní a sportovní zařízení.

Obecní úřad. Počet obyvatel 251. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1311. Je členem mikroregionu Ivanovická brána. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1079. Pošta, knihovna, školské zařízení, kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1141, kdy je vesnice zmiňována v listině biskupa Jindřicha Zdíka. Památky - tvrz Bošovice, farní kostel svatého Stanislava.

Obecní úřad. Počet obyvatel 809. Historie obce Bohdalice-Pavlovice se začíná psát v roce 1337. Obec je členem mikroregionu Svazek obcí Větrník. Památky: -Farní kostel Nanebevzetí Panny Marie -Bohdalický zámek - klasicistní budova z první čtvrtiny 19. století stojící na původním místě renesanční tvrze. Kultura a služby: -sbor ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 255. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Bohatá kultura. Veřejná knihovna. Myslivecké sdružení.

Obecní úřad. Počet obyvatel cca 197. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1447. Náleží do Mikroregionu Strážnicko. -knihovna -kulturní dům

Obecní úřad. Počet obyvatel 1052. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1235. -vinařská obec, víno, vinařství -sbor dobrovolných hasičů -knihovna -MŠ, ZŠ -matrika.

Město Ždánice, 2721 obyvatel. Pověřený obecní úřad pro územní obvod obcí-Archlebov, Dambořice, Dražůvky, Lovčice, Násedlovice, Uhřice, Žarošice, Ždánice. Výkon státní správy: -stavební úřad, tel:518633617. -sociální úřad -matrika-evidence obyvatel. Policie, tel:518633177. Hasiči, tel:518633375. Sběrný dvůr odpadů, ...

Obecní úřad. Počet obyvatel cca 760. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. -knihovna -mareřská škola.

Obecní úřad, 3045 obyvatel. Matrika. Odbor: -majetkový -organizační. Základní škola. Mateřská škola. Služby a kultura: -Knihovna -sportovní hala -pošta -kulturní spolky Kultura, lidová tvořivost (malovaní tradičních kraslic, výšivky, figurky vyráběné z kukuřičného "šústí"). Vnorovská desítka-silniční závod (běh, jízda na ...