Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Ministerstvo životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí se sídlem v Praze je ústředním orgánem státní správy pro ochranu a zlepšování životního prostředí v České republice. Mezi jeho hlavní oblasti působnosti patří ochrana vod, ovzduší, přírody, krajiny a odpadové hospodářství. Ministerstvo také podporuje udržitelný rozvoj, cirkulární ekonomiku a boj proti klimatickým ...
Ministerstvo životního prostředí
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Nezvěstice - nejstarší obec v okrese Plzeň město
Obec Nezvěstice patří k nejstarším v okresu Plzeň město. Vznikla v polovině 14. století pod výběžky lesnatých Brd v hezkém místě při soutoku řeky Úslavy s vodami potoka Bradavy a Olešenského potoka. Nad obcí se vypíná vrch Varta, z něhož je pěkný výhled do dalekého okolí. V současné době mají Nezvěstice 1466 obyvatel.
Obec Nezvěstice - nejstarší obec v okrese Plzeň město
Po zániku původní tvrze v obci vznikla kolem roku 1836 myšlenka k založení nové tvrze. Na výšinách lestnaté roviny zvané "Lubenský vrch" bylo vyhlédnuto místo, kde se nyní vypíná ušlechtilá stavba zámku. Základní kámen ke stavbě byl položen 13. června 1841 za přítomnosti celé vzácné hraběcí rodiny jeho jasnosti urozeným panujícím hrabětem ...

Obec vzdálena cca 16 km na severozápad od Hradce Králové má 500 obyvatel. Malebné okolí obce dokresluje výhled na panorama Krkonoš a Orlických hor. Do obce je možné přijet autobusem i vlakem. Vzhledem k tomu, že se Hořiněves nachází v památkové oblasti bojiště války z roku 1866, je vhodným výchozím bodem pro pěkné turistické i cyklistické výlety ...

První písemná zpráva pochází z roku 1357. Obec se nachází v nadmořské výšce 440 metrů. Na území žije 489 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1415. Obec se nachází v nadmořské výšce 416 metrů. Na území obce žije 458 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1541. Obec se nachází v nadmořské výšce 575 metrů. Na území žije 1040 obyvatel. Maršov je východištěm do východní části KRNAPu.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1358. Obec se nachází v nadmořské výšce 453 metrů. Na území žije 437 obyvatel.

Holohlavy se nacházejí 12 km od Hradce Králové a 6 km od Jaroměře. Obcí prochází komunikace 1. třídy, značená čísl. I/33. Spojení obstarává autobusová a železniční přeprava. Autobusová zastávka je přímo v obci, a železniční zastávka je v nedalekém městečku Smiřicích, vzdáleném asi 0, 5 km od obce. V obci je služebna Policie ČR, mateřská škola, 1. ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1398. Obec se nachází v nadmořské výšce 368 metrů.

Obec Hněvčeves se nachází ve východních Čechách, 17 km severozápadně od Hradce Králové. Dominantami obce jsou kostel sv. Jiří, původně gotický, do dnešní podoby přestavěný kolem r. 1700, a k němu příslušející budova fary z 18. století. V centru obce se nachází přes 200 let stará lípa. Obec je také železničním uzlem Hradec Králové, Jičín a Smiřice. ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 135. Obec se nachází v nadmořské výšce 447 metrů. Na území žije 498 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1352.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1545. Obec se nachází v nadmořské výšce 327 metrů. Na území žije 970 obyvatel.

Obyvatel: 227. Výměra obce: 609, 46 ha. Příslušnost obce k úřadům: stavební - Smiřice, matriční - Smiřice, finanční - Hradec Králové, katastrální - Hradec Králové, pozemkový - Hradec Králové, celní - Hradec Králové, okresní soud - Hradec Králové. Obecní úřad.

Obecní úřad. Vesnička Dřevěnice leží v utěšeném údolíčku podhorském, jehož potůček dělí rovinatou krajinu Jičínskou od lesnatých kopců Novopackých ". Tolik kronika obce z konce 19. století. Dřevěnice se nachází v Královehradeckém kraji, 8 km severovýchodně od bývalého okresního města Jičína a 9 km jižně od Nové Paky, geomorfologicky na rozhraní ...

Obecní úřad. Na území žije 376 občanů.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1402. Obec se nachází v nadmořské výšce 359 metrů. Na území žije 696 obyvatel.

Obec Dolní Přím se nachází zhruba 10 kilometrů západně od Hradce Králové směrem na Nový Bydžov. V současné době čítá obec Dolní Přím více než 540 obyvatel Obecní úřad.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1241. Obec se nachází v nadmořské výšce 346 metrů. Na území žije 369 obyvatel.