Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Ministerstvo životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí se sídlem v Praze je ústředním orgánem státní správy pro ochranu a zlepšování životního prostředí v České republice. Mezi jeho hlavní oblasti působnosti patří ochrana vod, ovzduší, přírody, krajiny a odpadové hospodářství. Ministerstvo také podporuje udržitelný rozvoj, cirkulární ekonomiku a boj proti klimatickým ...
Ministerstvo životního prostředí
Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obecní úřad. První písemná zmínka o existenci osady ( dříve Bašněves) ležící 4 km jihozápadně od Hořic pochází z roku 1318, kdy je zmiňován vladyka Petr z Bašněvsi. Ve vsi byly dva poplužní dvory, u jednoho z nich stála tvrz; kdy a kým byla vystavěna však nevíme. Koncem 14. století držel bašnické zboží Jan Kule z Bašněvsi erbu kozí hlavy, po něm ...

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1297. Obec se nachází v nadmořské výšce 263 metrů. Na území žije 261 obyvatel. Dominantou obce je farní kostel sv. Petra a Pavla, který byl postaven koncem 12. století v románském slohu.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1347. Obec se nachází v nadmořské výšce 250 metrů. Na území žije 220 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1352. Obec se nachází v nadmořské výšce 312 metrů. Na území žije 238 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1360. Obec se nachází v nadmořské výšce 254 metrů. Na území žije 569 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1355. Obec se nachází v nadmořské výšce 286 metrů. Na území žije 241 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1338. Obec se nachází v nadmořské výšce 426 metrů. Na území žije 99 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1532. Obec se nachází v nadmořské výšce 332 metrů. Na území žije 169 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1350. Obec se nachází v nadmořské výšce 252 metrů. Na území žije 264 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1340. Obec se nachází v nadmořské výšce 288 metrů. Na území žije 281 obyvatel.

Obecní úřad. První písemná zpráva pochází z roku 1340. Obec se nachází v nadmořské výšce 240 metrů. Na území žije 164 obyvatel. V obci je možnost prohlédnout si renezanční zámek.

Obecní úřad. Na území žije 2054 obyvatel. Ke Staré Pace patří 5 přidružených obcí: -Brdo -Karlov -Krsmol -Roškopov -Ústí u Staré Paky. Úřední hodiny Obecního úřadu: Pondělí, středa 7, 00 - 17, 00 hodin Úterý, čtvrtek, pátek 7, 00 - 14, 30 hodin

Obec Soběraz leží v Královéhradeckém kraji a nachází se necelých 6km severovýchodně od města Jičín na pomezí dvou turisticky atraktivních oblastí: Českého ráje a Krkonoš. Do Soběraze se nejrychleji dostanete odbočkou ze silnice Jičín - Lomnice nad Popelkou mezi Valdicemi a Železnicí. V současné době žije v Soběrazi 91 trvale žijících obyvatel ...