Možnost stát se členy sdružení podporující preventivní zdravotnickou péči, sdružení rodičů, dětí, speciálních pedagogů, sdružení majitelů nemovitostí nebo sdružení na podporu ekologických aktivit. Spojte se s lidmi, kteří mají stejné zájmy a cíle jako vy.

Cvičiště, cvičák pro psy: - výcvik psů ve sportovní kynologii, pořádání kurzů základní poslušností psa pro veřejnost.

Provoz mateřského centra pro společně trávený volný čas dětí a rodičů na mateřské dovolené.

Automotoklub. Služby: -pořádání závodů do vrchu

Konfederace politických vězňů ČR je dobrovolnou organizací, která sdružuje politické vězně komunistického režimu bývalého Československa.

Český rybářský svaz. Svaz vykonává rybářské právo, zajišťuje chov, ochranu a lov ryb, ochranu životního prostředí, rozvíjí a popularizuje rybářský sport

Svaz skautů a skautek ČR - okresní rada Olomouc. Mezinárodní výchovné hnutí pro mládež a děti od 6 let organizuje schůzky, výpravy, akce a tábory.

Jachetní klub. Sdružení přátel jachtingu, pořádání závodů.

Nezisková a nečlenská organizace pro studium duchovní vědy - kosmologie.

Sdružení pro ekologickou výchovu Pořádá: - Ekologické dny Olomouc - Ekologické večery - Ekologická poradna - Ekologické výukové programy - Semináře pro učitele a studenty - Mimoškolní výchova.

Neziskové zájmové občanské sdružení příznivců cyklistické dopravy a cykloturistiky.

Občanské sdružení pro volný čas dětí a mládeže Olomoucký dětský pěvecký sbor: - Alenášek - Music BoDo - Kassiopea

Taneční skupina RYTMUS Olomouc: - sdružování dětí a mladých lidí k výuce tanečních stylů dance show, disco dance a hip hop a jejich příprava na taneční soutěže.

Dům dětí a mládeže Nabízí: - zájmové kroužky pro předškolní děti, školní děti, mládež i dospělé (sporty, jazyky, keramika, tanec, teraristika, astronomický kroužek, atd.) - příležitostné akce pro děti - letní tábory - příměstské tábory - mateřské centrum Sluníčko. - kurzy pro děti i širokou veřejnost - výukové programy