Specializovaná lékařská pracoviště zahrnují fyzioterapie, vertebrogenní terapeuty, homeopatické poradny, korektivní dermatologie, laserterapie, ordinace alternativní medicíny, výživové poradenství, centra asistované reprodukce anebo plastické chirurgie.

MUDr. Josef Maček - ordinace tradiční čínské medicíny
Bohaté zkušenosti ze západní medicíny pan doktor MUDr. Josef Maček spojil s čínskou medicínou a svými léčitelskými schopnostmi a dosahuje výborných výsledků při léčbě širokého spektra nemocí. Mezi léčebné metody čínské medicíny patří fytoterapie, dietologie a také zdravotní cvičení. Léčíme astma, neplodnost, migrénu i Crohnovu nemoc.
MUDr. Josef Maček - ordinace tradiční čínské medicíny
Společnost Mefaort s.r.o. provozuje ortopedickou ambulanci.

Společnost ORLmedspol s.r.o. provozuje v Třinci dvě pobočky ORL ambulance.

Společnost Gynpraxe ars longa s.r.o. provozuje gynekologickou ordinaci.

Společnost KardioRespiro s.r.o. provozuje plicní ambulanci v Orlové.

PhDr. Daniel Trubka provozuje ambulanci psychoterapii a poradenství.

Ambulance klinické a dopravní psychologie - klinická psychologie - psychoterapie a psychodiagnostika dospělých - dopravně psychologická vyšetření.

Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě je významným poskytovatelem služeb pro ochranu zdraví a životního prostředí a je největší institucí svého druhu v ČR a střední Evropě. V současné době má ZÚ svá pracoviště v 5 krajích ČR. Poskytujeme zdravotnické služby a také služby hygienických a klinických laboratoří. Hygienické laboratoře: - analýzy, ...

Odborný lékař ortopedie (ortoped). Privátní ortopedická ambulance. Léčba akustickou rázovou vlnou: - tenisové a oštěpařské (golfové) lokty - ostruhy patní kosti - záněty Achillovy šlachy - syndromy bolestivého a zmrzlého ramene - záněty patelárního vazu tzv. skokanské koleno - tzv. lupavý palec - záněty šlach a tíhových váčků vč. ...

Praktický lékař pro dospělé. Kožní poradenství. Vyšetřování pigmentových projevů na kůži s pomocí digitální dermatoskopie.

Společnost KARDIOKRI s.r.o. provozuje ordinaci kardiologie.

Logopedie Český Těšín s.r.o. provozuje logopedickou ordinaci.

Společnost NeuroCarePlus, s.r.o. provozuje neurologickou ordinaci.

Společnost DERMATIS AR s.r.o. je centrum pro kožní choroby, estetickou medicínu a nadstandardní kosmetickou péči.

Společnost OČNÍ JEČMÍNKOVÁ s.r.o. provozuje odbornou oční ambulanci.