Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Ing. Ondřej Dostál provozuje jahodárnu, zaměřuje se na prodej jahod, umožňuje samosběr a přijímá brigádníky.

Farma. Pěstujeme cherry, koktejlová, keříková rajčata, salátové okurky. Vlastní med květový. Návštěvnické centrum s ukázkovým skleníkem.

Pěstování: - Aronie - máta - levandule Výroba, e-shop: - šťávy - sirupy - džemy

Soukromý zemědělec, pěstování: - zelenina, ovoce - brambory, cibule, okurky, rajčata, papriky, jahody

Ing. Lucie Pelouchová provozuje ekologickou farmu, pěstuje a prodává zeleninu a poskytuje ubytování s kapacitou až 10 lůžek.

Družstvo vlastníků Batelov se zaměřuje na zemědělskou výrobu včetně zpracování zemědělských produktů.

Pěstování, prodej: -jablka. -červený, bílý rybíz. Ovocný sad Jarohněvice.

Rodinná zemědělská firma Lubomír Šantrůček se již od roku 1998 zabývá především pěstováním jahod na Vysočině. Naše plantáže se nachází v České Bělé u Havlíčkova Brodu. Naším hlavním heslem je pěstovat kvalitní produkty a spokojenost každého zákazníka. Proto se snažíme jahody pěstovat co nejšetrněji k přírodě, aby byla zachována přírodní ...

Prodej odrůdových hroznů pro výrobu vína. Kvalitní hrozny pro vinaře v Bio kvalitě z jižní Moravy.

Jan Staněk se zaměřuje na pěstování a prodej různých druhů brambor vhodných i k uskladnění.

Rodinná farma produkující přes dvacet druhů ovoce, především se zaměřujeme na pěstování a prodej jablek. Pěstujeme jablka: - Akane - Discovery - Rubín - Šampion - Bohemia/Gold - Jonagold, Jonagored - Florina - Melodie - Idared - Denár - Topaz - Karmína - Rubínola - Melrose.

Zpracování: - produkty rostlinné výroby. Ekologické zemědělství. Chov drůbeže, skotu.

AGRO Haná a.s. provozuje hospodářství ve Smržicích se zaměřením na pěstování různých druhů rajčat.

Hlavní činností našeho zemědělského družstva je rostlinná výroba, hospodaříme na 582 ha zemědělské půdy pěstujeme obiloviny, olejniny, cukrovku, pícniny a ovoce. V našich sadech najdete hrušně, jabloně, třešně a slivoně několika odrůd. Dále zajišťujeme nákladní autodopravu vozem Avia, vývoz kapalných substrátů kejdy a hnojiv, postřiky sadů ...

MIŠÁK CZ s.r.o. se zaměřuje na pěstování a prodej brambor, obilovin a slunečnice.

Zemědělské družstvo - živočišná výroba: chov skotu, výroba mléka - rostlinná výroba: pěstování obilovin, olejnin, cukrovky

Zemědělská výroba: - rostlinná výroba - živočišná výroba.

Výroba: - zemědělská - rostlinná, živočišná. - kovovýroba - tel. 572 691 519. Živočišná výroba - farma: tel. 572 691 536.

Výroba: - zemědělské komodity (RV, ŽV) - žulové dalžební kostky - mozaika

Bobrava a.s. se zaměřuje na rostlinnou výrobu, provoz jídelny a stravování, catering a pronájem kanceláří.

Farma s produkcí konzumních jablek. Dovoz a vývoz pro další zemědělské komodity. Našimi hlavními odrůdami jabloní jsou: Golden, Jonagold, Idared, Gala, Braeburn a Champion. Produkty dodáváme na trhy v bednách, kartónech i v pytlích. Máte možnost nakoupit jablka ve stylu samosběru během září a října.

Zemědělské družstvo Rousínov se zaměřuje na zemědělskou výrobu a pěstování obilnin, řepky, kukuřice, jetele a sóji.

Zemědělské družstvo: - rostlinná výroba - živočišná výroba.