Funkce městských a obecních úřadů jsou nenahraditelné. Starají o pořádek celé obce, a to prostřednictvím úředníků, policie, hasičů, spolků a dalších složek úřadu. Nejdůležitější informace vztahující se k dané obci najdete právě na příslušném úřadě.

Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Čím je malebná obec, která se nachází v okrese Příbram ve Středočeském kraji. Protéká jí Meredský potok - drobný levý přítok řeky Vltavy. První písemná zmínka o vesnici pochází z roku 1318. V současné době má Obec Čím cca 365 obyvatel, kterým je k dispozici obchod se smíšeným zbožím, sportovní hřiště, dětské hřiště či hostinec.
Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Mirkovice najdeme v Jihočeském kraji nedaleko okresního města Český Krumlov. Mirkovice mají bohatou historii sahající až do 2.poloviny 13. století. V současné době se v obci nachází knihovna, sportovní hřiště, pohostinství či prodejna smíšeného zboží. V průběhu roku zde probíhají různé kulturní a sportovní akce.
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Městys. Počet obyvatel 776. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1237. Mezi významné památky patří Chrám Jména Panny Marie - od 1. července 2008 zapsán mezi Národní kulturní památky ČR. Mezi další patří Arboretum Křtiny - sbírka dřevin z celého světa založená Augustem Bayerem a zámek. Kultura a lsužby: -matrika -sbor dobrovolných ...

Městys. Počet obyvatel 873. Ve středověkých falzetech se Knínice uvádějí již k letům 1197 a 1200. Obec má dobrou polohu jako východisko pro cykloturistické výlety na Drahanskou vrchovinu i do rovinatých terénů Malé Hané. Kultura a služby: -pošta -veřejná knihovna -sbor dobrovolných hasičů -mateřská a základní škola -tenisový kurt s ...

Počet obyvatel 254. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1591. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Počet obyvatel 157. První zmínka o osadě bez uvedení jména je z roku 1349. Dnešní ves vznikla roku 1791 z panského dvora. Památkou je zřícenice hradu Holštejn a jeskyně Hladomorna, která se nachází pod ním. V hladomorně dnes zimují vzácní netopýři, netopýr velký a ušatý. Kultura a služby: -turistická trasa a cyklostezka -hostinec pod ...

Počet obyvatel 130. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1360. SHD. Veřejná knihovna.

Úřad městyse. Počet obyvatel 1258. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1255. Mezi významné památky v obci patří hrad, zřícenina, kostel. Kultura a služby: -spolky - hasiči, včelaři, myslivci, červený kříž -knihovna, kino -hřiště, tělocvična -pošta -sbor dobrovolných hasičů -mateřská a základní škola.

Počet obyvatel 111. Obec je jedna z nestarších v okolí. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1365. V okolí turistické příležitosti. Kultura a služby: -veřejná knihovna -sbor dobrovolných hasičů -hřiště -kostel sv. Bartoloměje.

Počet obyvatel 224. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1317. Sbor dobrovolných hasičů. Včelaři, myslivci, červený kříž. Veřejná knihovna. Mateřská a základní škola. Hřiště, tělocvična.

Počet obyvatel 168. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Vodní mlýn. Kulturaní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů.

Počet obvatel 409. První zmínka o obci pochází z roku 1268. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična.

Počet obyvatel 323. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1600. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -základní škola -hřiště.