Funkce městských a obecních úřadů jsou nenahraditelné. Starají o pořádek celé obce, a to prostřednictvím úředníků, policie, hasičů, spolků a dalších složek úřadu. Nejdůležitější informace vztahující se k dané obci najdete právě na příslušném úřadě.

Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Čím je malebná obec, která se nachází v okrese Příbram ve Středočeském kraji. Protéká jí Meredský potok - drobný levý přítok řeky Vltavy. První písemná zmínka o vesnici pochází z roku 1318. V současné době má Obec Čím cca 365 obyvatel, kterým je k dispozici obchod se smíšeným zbožím, sportovní hřiště, dětské hřiště či hostinec.
Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Mirkovice najdeme v Jihočeském kraji nedaleko okresního města Český Krumlov. Mirkovice mají bohatou historii sahající až do 2.poloviny 13. století. V současné době se v obci nachází knihovna, sportovní hřiště, pohostinství či prodejna smíšeného zboží. V průběhu roku zde probíhají různé kulturní a sportovní akce.
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Město Starý Plzenec
Město Starý Plzenec se rozkládá jako skvostná perla v údolí řeky Úslavy, pouhých 9 km od srdce Plzně. První písemná zmínka o městě se vztahuje k roku 976 a vítězné bitvě Čechů s Bavory pod „iuxta Pilisini urbem". Mezi jeho nejvýznamnější památky patří majestátní zřícenina hradu Radyně a rotunda sv. Petra a Pavla.
Město Starý Plzenec
Počet obyvatel 424. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1365. Služby: -pošta -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská škola. Kultura: -myslivci -sbor dobrovolných hasičů -TJ Sokol -cyklistická stezka -pálenice -zámek -arboretum -koupaliště, hřiště.

Počet obyvate 644. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1362. Kultura a služby: -dechová hudba Benešovská °12 -knihovna -matrika -hřiště, tělocvična -sbor dobrovolných hasičů -mateřská a základní škola -zdravotnická péče.

Počet obyvatel 245. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1392. Kultura a služby: -veřejná knihovan -sbor dobrovolných hasičů -hřiště.

Městský úřad. Počet obyvatel 4815. Historie Adamova je od prvopočátku spojena se železářskou výrobou, jejíž kořeny zde sahají až do roku 1360. Památky: -novogotický kostel sv. Barbory -zámek, zříceniny - Nový hrad a Starý hrad, Ronov -jeskyně Býčí skála -kamenná Alexandrova rozhledna. Kultura a služby: -knihovna, muzeum, ...

Obec: Počet obyvatel 621. Občanská vybavenost -budova obecního úřadu -hasičská zbrojnice -místní knihovna -kadeřnictví -kosmetika -samoobsluha -restaurace U Meče -koupaliště, hřiště na volejbal, plážový volejbal, dětský koutek -sportovní areál na Bahnech - hřiště na kopanou (kluziště), tenisový kurt, hřiště na nohejbal (volejbal), ...

Obecní úřad. Počet obyvatel: 600 Úřední hodiny: Pondělí 14.00 - 17.00 Středa 8.00 - 11.30 12.00 - 17.00

Městský úřad. Počet obyvatel 1 765. Relativně zachovalá příroda okolo z velké části chráněná v rámci přírodních parků je vhodná pro přírodní turistiku. Kultura a služby: -knihovna, kino -koupaliště, hřiště, tělocvična -přírodní amfiteátr -pošta -hasiči, policie -stavební úřad a matrika -informační centrum -mateřská, základní a ...

Počet obyvatel 333. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1276. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská škola -hřiště -myslivecké sdružení.

Počet obyvatel 1238. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1173. Kultura a služby: -matrika -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična -turistika - cyklostezka, rozhledna -spolky - SOKOL, OREL.