Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Ministerstvo životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí se sídlem v Praze je ústředním orgánem státní správy pro ochranu a zlepšování životního prostředí v České republice. Mezi jeho hlavní oblasti působnosti patří ochrana vod, ovzduší, přírody, krajiny a odpadové hospodářství. Ministerstvo také podporuje udržitelný rozvoj, cirkulární ekonomiku a boj proti klimatickým ...
Ministerstvo životního prostředí
Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obecní úřad. Počet obyvatel 348. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1360. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.

Město Slavkov u Brna, 6139 obyvatel. Odbory městského úřadu: -odbor vnitřních věcí -odbor životního prostředí -odbor finanční -odbor bytového a tepelného hospodářství -odbor investic a rozvoje -odbor sociálních věcí -odbor dopravy a silničního hospodářství -odbor živnostenský úřad -odbor stavebního a územně plánovacího ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 273. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1373, kdy ji držel Oldřich Hecht z Rosic. Je členem mikroregionu Ivanovická brána.

Městský úřad Rousínov. Obyvatel 5088. Odbory: -hospodářsko-správní -vnitřních věcí -sociálních věcí -výstavby a životního prostředí -školství a kultury -stavební úřad -matrika. Služby: -Základní škola a mateřská školka, Základní umělecká škola Františka Sušila, Střední odborné učiliště nábytkářské, Integrovaná střední ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 619. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1141. Obec Rašovice je v bezprostřední blízkosti Ždánického lesa, který nabízí krásné přírodní scenérie a v letních měsících je zde ráj pro houbaře.Obec má příznivé podmínky pro pěstování vinné révy, zvláště odrůd červených. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 451. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1381. Dnešní obec je součástí mikroregionu Ivanovická Brána. V obci je pár podnikatelských subjektů zaměřených převážně na zemědělství a lesní práce. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1626. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1046. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -pošta -peněžní ústav -knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična. Spolky: -červený kříž -svaz postižených civilizačními chorobami -MC Stonožka. ÚŘEDNÍ DNY pondělí 07:30 - 12:00 12:30 - ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 604. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna, kulturní a sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 428. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1567. Matrika. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 195. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Památky, pamětihodnosti: -Lovecký zámeček Ferdinandsko -objekty cvičiště německého Wermachtu -kostel svatého Cyrila a Metoděje z roku 1911 -klášter Leopoldeum z roku 1932. Celá obec byla v roce 1941 vystěhována a začleněna do vojenské střelnice TÜP Wischau a k ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 1405. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1255. Spolky a sdružení: -tělovýchovná jednota Sokol -myslivecké sdružení Hubert -sdružení dobrovolných hasičů -kynologický klub, včelaři. Služby a kultura: -pošta -zdravotnické zařízení -Mateřská a Základní škola -veřejná knihovna -matrika -kino.

Obecní úřad. Počet obyvatel 315. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1328. Je členem mikroregionu Ivanovická brána. Sbor dobrovolných hasičů obce. Knihovna, kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola. Památky: -kostel svatého Václava -hrad Orlov, zřícenina nad vsí v lese.

Obecní úřad. Počet obyvatel 481. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1713. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 88. První zmínka o obci pochází z roku 1426. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 673. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1371. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola. Člen dobrovolného svazku obcí Ždánický les a Politaví.

Obecní úřad. Počet obyvatel 382. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Kulturní a sportovní zařízení. Sbor dobrovolných hasičů. Mateřská škola. Knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1138. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Kultura a služby: -matrika -sbor dobrovolných hasičů -pošta -knihovna -muzeum -sportovní zařízení -zdravotní zařízení. V dominantní poloze nad obcí Nesovice (7 km východně od Bučovic) stojí již páté století stavba Nových Zámků, která je vzácným ...

Obecní úřad. Počet obytetel 589. Kultura a služby: -matrika -veřejná knihovna, internet -MŠ, ZŠ -kulturní a sportovní zařízení. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131.

Obecní úřad. Počet obyvatel 291. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Mateřská škola. Tradice, folklór - hody, pálení čarodějnic, kácení máje.

Obecní úřad. Obec je členem DSO – Dobrovolný svazek obcí Ždánického lesa a Politaví. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -knihovna -MŠ, ZŠ -kulturní a sportovní zařízení -hřiště. Tradice a folklór - hody, kácení máje, pálení čarodějnic, tradiční ostatky - průvod masek. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1497.

Obecní úřad. Počet obyvatel 480. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1381. Původní název Muřín podle blízké tvrze. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -knihovna, hřiště -přírodní rezervace Šévy -busta T. G. Masaryka.

Obecní úřad. Počet obyvatel 348. Okres Hodonín, pošta Nesovice (okres Vyškov). Správní obvod - Kyjov. Územi obce se nachází v přírodním parku Ždánický les. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1350. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Mateřská škola. Kulturní a sportovní zařízení.

Obecní úřad. Počet obyvatel 593. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1307. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Mateřská škola. Kulturní a sportovní zařízení.

Obecní úřad. Počet obyvatel 333. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Knihovna. Sbor dobrovolných hasičů. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.