Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Ministerstvo životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí se sídlem v Praze je ústředním orgánem státní správy pro ochranu a zlepšování životního prostředí v České republice. Mezi jeho hlavní oblasti působnosti patří ochrana vod, ovzduší, přírody, krajiny a odpadové hospodářství. Ministerstvo také podporuje udržitelný rozvoj, cirkulární ekonomiku a boj proti klimatickým ...
Ministerstvo životního prostředí
Obecní úřad. Počet obyvatel 644. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1366. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola, Základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 330. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1390. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna, kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 130. Pověřená obec - Bučovice. Knihovna. Sbor dobrovolnýcha hasičů.

Obecní úřad. Počet obyvatel 265. Dnešní obec je součástí mikroregionu Větrník. První písemná zmínka o Lysovicích pochází z roku 1465.

Obecní úřad. Počet obyvatel 809. Kultura a služby: -pošta -spolky - sbor dobrovolných hasičů, skaut, simarela, mateřské centrum korálky, TJ sokol -veřejná knihovna -přírodní amfiteátr -mateřská škola -zdravotnické zařízení -turistické informační centrum -koupaliště, hřiště, tělocvična. Obec je členem Mikroregionu Drahanská ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 563. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Je členem Dobrovolného svazku obcí Ždánický les a Politaví. Knihovna, sbor dobrovolných hasičů, kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola

Obecní úřad. Počet obyvatel 466. Její známé počátky sahají již do roku 1235, kdy zde byl kostel patřící doubravickému klášteru - nyní zasvěcený sv. Petru a Pavlu. Památky: -farní kostel svatého Petra a Pavla -barokní socha sv. Jana Nepomuckého z 18. století -národní přírodní rezervace Větrník. Kultura a služby: -sbor dobrovolných ...

Obecní úřad. počet obyvatel 734. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Základní škola. Je členem Dobrovolného svazku obcí Ždánický les a Politaví.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1803. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1305. Kultura a služby: -pošta -matrika -veřejná knihovna -zdravotnické zařízení -kino, kulturní střediśko -Mateřská a Základní škola -sportovní zařízení -spolky - sbor dobrovolných hasičů, skupina historického šermu Buhurt, divadlo Antonína Vorla, ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 421. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1348. Matrika. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna, internet. Mateřská škola. Zdravotnické zařízení.

Obecní úřad. Počet obyvatel 106. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1333. Patří do svazku obcí Mezihoří. Knihovna. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. Počet obyvatel 316. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1360. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -skládka komunálního odpadu -veřejná knihovna -zdravotnické zařízení -dechová hudba Voděnka -tradiční hody v Kozlanech.

Obecní úřad. Počet obyvatel 341. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1358. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 608. Obec Kobeřice u Brna je členem sdružení obcí Ždánického lesa a Politaví. Na území se nacházejí četné archeologické doklady. Lze zde sledovat vývoj osídlení v pravěku i středověku. První písemná zmínka o obci pochází z r. 1283.

Obecní úřad. Počet obyvatel 361. První písemná zmínka o obci pochází z 13. prosince 1375. Dnešní obec je od roku 2000 součástí mikroregionu Drahanská vrchovina.

Obecní úřad. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1358. Patří do svazku obcí Mezihoří. Kulturní středisko. Sbor dobrovolných hasičů obce. Veřejná knihovna.

Městys. Obecní úřad. Počet obyvatel 618. Matrika. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna, kulturní a sportovní zařízení. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1353. Památky: -Farní kostel svatého Jakuba -Filiální kostel Všech svatých -Barokní zámek Hvězdlice z roku 1712

Obecní úřad. Počet obyvatel 752. Sbor dobrovolných hasičů obce.. Veřejná knihovna. Hřiště. Mateřská škola, Základní škola. Je členem Dobrovolného svazků obcí Ždánický les a Politaví. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1294.

Obecní úřad. Počet obyvatel 591. Dříve dvě samostatné obce Hoštice a Heroltice byly v roce 1942 spojeny v jednu s názvem Hoštice-Heroltice. Sportovní a kulturní zařízení. Knihovna. Mateřská škola, Základní škola (1.-5.ročník). Myslivecké sdružení. Český svaz chovatelů poštovních holubů.

Obecní úřad. Počet obyvatel 809. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1270. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 494. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1141. Dnes je součástí mikroregionu Větrník. Sbor dobrovolných hasičů. Mateřská škola. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 663. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1497. Název obce pravděpodobně vznikl od vlastního jména Hereš. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 778. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1350.

Obecní úřad. Počet obyvatel 546. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1201. Je členem mikroregionu Melicko. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení.

Obecní úřad. Úřední hodiny: Pondělí a středa 8.00 - 17.00 hodin polední přestávka 11.30 - 12.00 hodin