Funkce městských a obecních úřadů jsou nenahraditelné. Starají o pořádek celé obce, a to prostřednictvím úředníků, policie, hasičů, spolků a dalších složek úřadu. Nejdůležitější informace vztahující se k dané obci najdete právě na příslušném úřadě.

Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Mirkovice najdeme v Jihočeském kraji nedaleko okresního města Český Krumlov. Mirkovice mají bohatou historii sahající až do 2.poloviny 13. století. V současné době se v obci nachází knihovna, sportovní hřiště, pohostinství či prodejna smíšeného zboží. V průběhu roku zde probíhají různé kulturní a sportovní akce.
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Čím je malebná obec, která se nachází v okrese Příbram ve Středočeském kraji. Protéká jí Meredský potok - drobný levý přítok řeky Vltavy. První písemná zmínka o vesnici pochází z roku 1318. V současné době má Obec Čím cca 365 obyvatel, kterým je k dispozici obchod se smíšeným zbožím, sportovní hřiště, dětské hřiště či hostinec.
Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obecní úřad. Úřední hodiny: Pondělí: 8:00 - 11:30, 12:30 - 17:00 Středa: 8:00 - 11:30, 12:30 - 17:00

Obecní úřad. Počet obyvatel 248. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1351. Památky: -kostel svatého Jakuba Většího -socha generála Laudona na návsi -Vodní mlýn. Sbor dobrovolných hasičů, knihovna, koupaliště. Chybí mi historie obce, např.vše kolem místního zámečku.Kdo byli majiteli panství Želetice.Děkuji.

Městský úřad, město Znojmo. Počet obyvatel 34 735. Znojmo patří mezi nejstarší česká města. Památky a zajímavosti: -nejvzácnější je románská rotunda sv. Kateřiny z první poloviny 11. století -přemyslovský hrad nad Gránickým údolím byl v 18. století přestavěn na zámek -kostel sv. Mikuláše a patrovou Svatováclavskou kapli je možné ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 184. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1786. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 111. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1498. Památky: -Palliardiho hradiště, archeologické naleziště -Panský zemědělský dvůr - na okraji obce. Svaz dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 178. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1299. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 223. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1765. Nedaleko obce se nacházelo staré slovanské hradiště. Toto místo, nazývané Hradisko, vykazuje podle archeologických nálezů stopy kultur různých období.

Obecní úřad. Počet obyvatel 521. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1237. Obec je členem Dobrovolného svazku obcí Ždánický les a Politaví. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 304. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1251. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Policie. Mateřská škola. Hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1126. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1141. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Památky: -filiální kostel sv. Barbory -kaple sv. Jana Nepomuckého -biocentrum s rybníkem.

Obecní úřad. Počet obyvatel 771. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1234. Mateřská a Základní škola. Veřejná knihovna. Sbor dobrovolných hasičů. Hřiště, tělocvična, koupaliště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 440. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1965. Veřejná knihovna. Hřiště.