Funkce městských a obecních úřadů jsou nenahraditelné. Starají o pořádek celé obce, a to prostřednictvím úředníků, policie, hasičů, spolků a dalších složek úřadu. Nejdůležitější informace vztahující se k dané obci najdete právě na příslušném úřadě.

Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Čím je malebná obec, která se nachází v okrese Příbram ve Středočeském kraji. Protéká jí Meredský potok - drobný levý přítok řeky Vltavy. První písemná zmínka o vesnici pochází z roku 1318. V současné době má Obec Čím cca 365 obyvatel, kterým je k dispozici obchod se smíšeným zbožím, sportovní hřiště, dětské hřiště či hostinec.
Obec Čím - malebná obec ve Středočeském kraji
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obec Mirkovice najdeme v Jihočeském kraji nedaleko okresního města Český Krumlov. Mirkovice mají bohatou historii sahající až do 2.poloviny 13. století. V současné době se v obci nachází knihovna, sportovní hřiště, pohostinství či prodejna smíšeného zboží. V průběhu roku zde probíhají různé kulturní a sportovní akce.
Obec Mirkovice - Jihočeský kraj
Obecní úřad. Počet obyvatel 458. Kultura a služby: -knihovna -mateřská škola -sportovní a kulturní zařízení -sokol -tradice a folklór: hody, hodová zábava, stavění máje. Vážany se připomínají nejprve v roce 1348, kdy byly patrně majetkem pánů ze Švábenic. Název obce pochází buď od jilmovitého stromu vaz nebo podle obyvatel od řeky ...

Obecní úřad. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. První písemná zmínka o Uhřicích pochází z roku 1327.

Obecní úřad. Počet obyvatel 391. Obec je členem svazku obcí DYJE. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1307. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Mateřská škola. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 85. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1320. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 298. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Je členem mikroregionu Ivanovická brána. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení.

Obecní úřad. Počet obyvatel 962. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1261. Matrika. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna, kino, muzeum. Kulturní a sportovní zařízení. Základní a mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 201. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1365. Památky: -Kaple svatého Floriana na návrší -Boží muka -Socha v polní trati U kamenného kříže -Zámek Tulešice z 16. století. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 570. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1247. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů, myslivecké sdružení -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -sokolovna, obecní dům -koupaliště, hřiště, tělocvična.

Obecní úřad. Počet obyvatel 956. Kultura a služby: -veřejná knihovna -pošta -školské zařízení -zdravotnické zařízení -matrika -sbor dobrovolných hasičů -sportovní areál. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1209. Obec je členem Dobrovolného svazku obcí Ždánický les a Politaví. V katastru obce se nachází léčivý pramen Šaratica. ...

Členská obec mikroregionu KAHAN. Tetčice leží v okrese Brno venkov poblíž města Rosice v nadmořské výšce 300 až 340 m.n.m. Hlavní dominantou je nejvyšší bod lesnatého hřebenu Bobravská vrchovina, táhnoucího se od Moravského Krumlova až ke Kuřimi, kdysi dávno pojmenovaný Bučín (444 m.n.m.). K tomu jménu přišel zřejmě proto, že jeho masív byl ...

Obecní úřad. Počet obyvatl 468. Sbor dobrovolných hasičů. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola. Obec je členem Mikroregionu Drahanská vrchovina. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1342, kdy obec vlastnila Kateřina, vdova po Hartlebovi z Boskovic.

Obecní úřad. Počet obyvatel 124. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1785. Sbor dobrovolných hasič. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 348. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1360. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.

Město Slavkov u Brna, 6139 obyvatel. Odbory městského úřadu: -odbor vnitřních věcí -odbor životního prostředí -odbor finanční -odbor bytového a tepelného hospodářství -odbor investic a rozvoje -odbor sociálních věcí -odbor dopravy a silničního hospodářství -odbor živnostenský úřad -odbor stavebního a územně plánovacího ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 273. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1373, kdy ji držel Oldřich Hecht z Rosic. Je členem mikroregionu Ivanovická brána.

Obecní úřad. Počet obyvatel 602. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1798. V letech 2005-2008 zde byl vybudován kostel svatého Ducha. Rekreační oblast nedaleko Vranovské přehrady. Kultura a služby: -stavební úřad, matrika -pošta -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, ...

Městský úřad. Město Újezd u Brna vzniklo v roce 1131. Leží na rozhraní dvou horských soustav, Vněkarpatské sníženiny a Českomoravské vysočiny. Město má nyní přibližně okolo 3080 obyvatel. Památky: kostel sv. Petra a Pavla evangelický kostel zvonice sv. Cyrila a Metoděje kaple sv. Antonína Mohyla míru u Prace (severně od města, ...