Státní správa a samospráva může vyřešit vaše problémy a otázky v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, financí, statistik, výstavby a správy silnic, památkových záležitostí nebo také v oblasti energetické, potravinářské, školní a obchodní inspekce.

Obec Staré Sedliště
V malebném srdci Plzeňského kraje, v okrese Tachov, se rozkládá obec Staré Sedliště. V současné době zde žije cca. 1200 obyvatel. Součástí obce Staré Sedliště jsou také části Labuť, Mchov, Nové Sedliště, Úšava. Obec Staré Sedliště získala v roce 2019 ocenění v soutěži Vesnice roku.
Obec Staré Sedliště
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Obec Kyjov leží v jižní části okresu Žďár nad Sázavou, v kraji Vysočina. Nachází se na hřebeni Arnoleckých hor pod vrcholem Kyjov, který se tyčí do výšky 702 m n. m. Návsi dominuje malá kaplička, postavená starousedlíky v roce 1874 ke cti Panny Marie růžencové.V současné době má Obec Kyjov 47 stálých obyvatel.
Obec Kyjov - malebná obec v kraji Vysočina
Ministerstvo životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí se sídlem v Praze je ústředním orgánem státní správy pro ochranu a zlepšování životního prostředí v České republice. Mezi jeho hlavní oblasti působnosti patří ochrana vod, ovzduší, přírody, krajiny a odpadové hospodářství. Ministerstvo také podporuje udržitelný rozvoj, cirkulární ekonomiku a boj proti klimatickým ...
Ministerstvo životního prostředí
Obecní úřad. Počet obyvatel 232. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1253. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 323. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Obec je členem Mikroregionu Miroslavsko. Obec má zařízení, které je možno uplatnit v turistice a cyklistic - cyklostezka, vinařství, zámek Miroslavské Knínice, zámecký park. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -hřiště, tělocvična, ...

Městský úřad. Počet obyvatel 3017. První písemná zmínka pochází z roku 1222 Město je členem Mikroregionu Miroslavsko a euroregionu Pomoraví. Služby a kultura: -odbory - stavební, matrika -pošta -sbor dobrovolných hasičů, městská policie -knihovna, galerie -koupaliště, hřiště, tělocvična, stadion -zdravotnické zařízení.

Obecní úřad. Počet obyvatel 211. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Hřiště. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 451. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1381. Dnešní obec je součástí mikroregionu Ivanovická Brána. V obci je pár podnikatelských subjektů zaměřených převážně na zemědělství a lesní práce. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Kulturní a sportovní zařízení. Mateřská škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 255. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1794. Významnou památkou je Větrný mlýn. Sbor dobrovolných hasičů obce. Veřejná knihovna. Muzeum. Mateřská škola. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 234. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1323. Sbor dobrovolných hasičů obce. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 1626. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1046. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -pošta -peněžní ústav -knihovna -mateřská a základní škola -hřiště, tělocvična. Spolky: -červený kříž -svaz postižených civilizačními chorobami -MC Stonožka. ÚŘEDNÍ DNY pondělí 07:30 - 12:00 12:30 - ...

Obecní úřad. Počet obyvatel 150. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1275. Vinařská obec. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna.

Obecní úřad. Počet obyvatel 604. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1131. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna, kulturní a sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 216. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1255. Obec je členem svazku obcí DYJE. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel 428. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1567. Matrika. Sbor dobrovolných hasičů. Knihovna. Sportovní zařízení. Mateřská a Základní škola.

Obecní úřad. Počet obyvatel 201. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1373. Sbor dobrovolných hasičů obce. Veřejná knihovna. Mateřská škola. Úřední hodiny Po - 7:00 - 14:00 St - 7:00 - 17:00

Obecní úřad. Počet obyvatel 133. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1235. Sbor dobrovolných hasičů.

Obecní úřad. Počet obyvatel 60. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1349. Sbor dobrovolných hasičů. Veřejná knihovna. Muzeum. Hřiště.

Obecní úřad. Počet obyvatel První písemná zmínka o obci pochází z roku 1385. Je členem mikroregionu Miroslavsko. Památky: -Kostel svaté Anny -Socha svatého Jana Nepomuckého před kostelem -Vodní mlýn Radkovský. Kultura a služby: -sbor dobrovolných hasičů -veřejná knihovna -mateřská a základní škola -tělocvična, ...