Provádění výzkumu v oblasti, výzkumy, analýzy:
- potravinářská chemie
- potravinářské analýzy, potraviny
- biochemie, biotechnologie
- technologie potravin
- výzkum potravin
- potravinářské technologie
- hodnocení a analýza potravin
- bezlepkové potraviny a výrobky
- biopotraviny
- imunoanalytická souprava na stanovení proteinů
- probiotika, prebiotika
- praxe měření vodní aktivity
- hodnocení nápojů..
Výzkumný ústav potravinářský byl založen v roce 1958.
Ústav představuje komplexní pracoviště, které řeší úkoly základního, průřezového a aplikovaného výzkumu v oblasti chemie, biochemie a technologie výroby potravin, potravinářského inženýrství a techniky a výživy.
Výzkumný ústav potravinářský Praha je orientován především na zlepšení úrovně stravování naší populace a na ozdravění nabídky potravin na našem trhu.
Je zaměřen na zdokonalování postupů při zpracování potravin od začátku výroby až po jejich konečnou přípravu, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku provádění specifických rozborů a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky..
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., je kontaktním místem Evropské rady potravinářských informací - EUFIC European Food Information Council.
VÚPP, v.v.i., nabízí ve svém areálu k pronájmu samostatný, plně vybavený jednopatrový objekt, popř. jeho část.
Pronájem prostor objektu, kanceláří, dílen, skladů v Praha.
Celková výměra těchto prostor činí 1080 m2. Možno využít jako dílny, sklady a kanceláře. Ostraha a parkovací místa v areálu jsou zajištěny.
Kontakt: GSM: 737287021, www.vupp.cz