Možnost stát se členy sdružení podporující preventivní zdravotnickou péči, sdružení rodičů, dětí, speciálních pedagogů, sdružení majitelů nemovitostí nebo sdružení na podporu ekologických aktivit. Spojte se s lidmi, kteří mají stejné zájmy a cíle jako vy.

MOMENT Česká republika, obecně prospěšná společnost zajišťuje dobrovolnictví neziskovým organizacím formou dlouhodobé, pravidelné podpory nebo jednorázovými dary.

Klub přátel zdravotně postižených Eliška při Mateřské škole Elišce, E. Krásnohorské v Opavě (KLUB ELIŠKA). Zapsaný spolek. Sdružuje rodiče, děti, speciální pedagogy, rehabilitační pracovníky a přátele dětí se zdravotním postižením. Činnost: - pravidelné i jednorázové akce, které umožňují vzájemné setkávání, výměnu názorů, odborné ...

ACTIVITY INSTITUT z. ú. je vzdělávací, sportovní a zájmovou neziskovou organizací, která se specializuje na rozvoj a výuku systému univerzální sebeobrany. Poskytujeme: - cvičení bojových umění - profesní kvalifikační a rekvalifikační vzdělávání - prevenci před zločinem ve společnosti - činnost krizového centra obětem trestných činů.

Svaz vykonává rybářské právo, zajišťuje chov, ochranu a lov ryb, ochranu životního prostředí, rozvíjí a popularizuje rybářský sport. Naše MO hospodaří na 2 pstruhových a 2 mimopstruhových revírech na tocích Setina a Bílovka a retenčních vodních nádržích Bílovec a Stará Ves.

Občanské sdružení zaměřené na sociální péči o společensky nepřizpůsobené skupiny obyvatelstva.

DLAŇ ŽIVOTU poskytuje aktivity pro rodiny s dětmi, provozuje Dům Hamry, kde poskytují ubytování těhotným ženám a matkám s dětmi do 7 let v tíživé situaci. Nabízíme jim zázemí a poradenství.

Šance podaná ruka, z.ú. poskytuje pomoc při závislostech skrze biblické vyučováni, pastorační rozhovory, poradenství, osobní svědectví, podpůrné skupinky, potravinou pomoc a další.

Podané ruce-společnost pro canisterapii a osobní asistenci. Sociální služby. Osobní asistence, canisterapie.

Krajské středisko sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké. Sociální služby: Odborné sociální poradenství Průvodcovské a předčitatelské služby Sociálně aktivizační služby pro seniory a občany se zdravotním postižením. Podrobnější informace na www.tyflocentrum-ova.cz.

Společnost Do náruče, z.s. se specializují na doprovázení pěstounů v rámci Moravskoslezského kraje. Nabízíme profesionální, přátelské a komplexní služby.

Charitativní služby. Domovy. Ústavy. Zdravotnické zařízení. Sociální služby. Služby zaměřené na podporu rodiny a jiných služeb či zařízení Pořádání sbírek a humanitárních akcí za účelem promoci potřebným u nás i v zahraničí.

Nízkoprahové zařízení PRO děti a mládež

Posláním společnosti Spirála Ostrava, z.ú. je zvýšení uplatnitelnosti lidí s duševním onemocněním v běžném životě a zmírnění stigmatizace duševního onemocnění.

Společnost PRAPOS, z.s. se snaží o rovnoprávné postavení občanů se zdravotním postižením ve společnosti a jejich integrace formou profesní přípravy a pracovního zařazení.

Potravinová banka v Ostravě, z.s. má za cíl eliminovat plýtvání potravin, pomáhat s odstraňováním chudoby a hladu.

Služby: - pomoc potřebným, zejména opuštěným dětem, dětem z dysfunkčních rodin, lidem v krizi, obětem domácího násilí, sociálně znevýhodněným rodinám, pěstounským rodinám, zdravotně postiženým, nemocným, seniorům Dobrovolnické centrum Krizové centrum - pomoc a podpora obětem a svědkům domácího násilí Pronájem tělocvičny.

Nadační fond Dítě v tísni získává oproti jiným nadacím prostředky z věcných darů.

Centrum pro rodinu a sociální péči Ostrava. Napomáhání k prohloubení a upevnění manželských a rodinných vztahů a tím i k morální a duchovní obnově naší společnosti.

Spolek PORTAVITA je nestátní nezisková organizace působící ve vybraných lokalitách Moravskoslezského kraje. Nabízí bydlení s doprovodným sociálním programem v podnájemních bytech společnosti Heimstaden, a to v lokalitách Havířov – Šumbark, Orlová – Poruba, Ostrava – Kunčičky, a Karviná – Nové Město.