Pro úspěšný začátek pěstování plodin je nezbytné zakoupit osiva a semena požadovaných rostlin. Zakoupit si můžete osiva kukuřice, obilnin, cukrové řepy nebo třeba slunečnice. Kromě osiv je potřeba pořídit i hnojiva a chemické přípravky na výživu a ochranu.

Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
Na severozápadě okresu Přerov leží zemědělské družstvo Kokory, které se již desetiletí věnuje kvalitní rostlinné výrobě. Na svých polích pěstuje ozimou pšenici, jarní ječmen, ozimou řepku, mák a kukuřici na zrno i siláž. Kromě toho družstvo Kokory pěstuje jednoleté a víceleté pícniny a hospodaří na trvalých lukách.
Zemědělské družstvo Kokory - rostlinná výroba
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Farma Vendolský se zaměřuje na rostlinnou výrobu. Hospodaříme na ploše cca 1300 ha. Z toho je cca 1000 ha vlastních pozemků a 30 ha pronajatých. Věnujeme se konvenční i ekologické výrobě. Pěstujeme pšenici, ječmen, řepku, cukrovou řepu, konzumní brambory, hrách, jablka, hrušky, třešně a také švestky. Sídlíme v obci Bohušov, okres Bruntál.
FARMA VENDOLSKÝ s.r.o. - rostlinná výroba
Služby: -zemědělství -rostlinná -živočišná výroba -chov skotu, prasat. Prodej: -brambory sadbové -konzumní balené, kartáčované.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -živočišná výroba -maloobchod s vozidly opravy:zemědělské stroje.

Služby: -Rostlinná výroba kombinovaná se živočišnou výrobou (smíšené hospodářství)

Zemědělství: -rostlinná výroba -potravinářská pšenice, sladový ječmen, kmín a řepka -brambory -živočišná výroba -chovné jalovice.

Velkoobchod prodej: -sadba brambor -ranné, poloranné, pozdní -konzumní, zpracovatelské -merketing vlastních odrůd brambor.

Služby: -rostlinná výroba -živočišná výroba

Zemědělská družstvo: -živočišná výroba -rostlinná výroba. Prodej: - brambory sadbové, konzumní, průmyslové. - pšenice potavinářská, sladovnický ječmen, potravinářské žito, - mák setý, řepka olejka, - hovězí maso,

Živočišná a rostlinná výroba. Chov a pěstování: - skot (pro mléko i maso) - prasata - obiloviny - pícniny - mák. Služby: - prodej a servis nakladačů Faresin Handler.

Velkoobchod, prodej, obchodní činnost, sušení, čištění skladování: - zemědělské komodity - obiloviny, olejniny, luštěniny. Velkoobchod, prodej, aplikace: - chemie pro zemědělství, chemické přípravky: - průmyslová hnojiva, pesticidy.

Skladování, výkup, prodej: - obilí.

Prodej: - krmiva, šroty - hnojiva - motorová nafta.

Společnost BIO AMETYST, a.s. je firma podnikající v zemědělství.

Služby: -zemědělství -rostlinná výroba -sladovnický ječmen, oves, potravinářský hrách, lněné semeno, bílý mák -brambory-sadba, konzum -živočišná výroba -jatečný skot -lihovar.

Zemědělská výroba - zelenina (okurky, rajčata, cibule, ranné brambory). JAHODY - atraktivní plody nová výkonná odrůda z Itálie. Plody a sazenice - zakoupená licence k množení.

Velkoobchodní prodej: Zpracované a nezpracované rostliné výrobky -obolí, řepka, ječmen, mák, kukuřice -mouka Zpracované a nezpracované živočišné výrobky -skot, prasata -mléko Zemědělské komodity Sušení a čištění: -zemědělské produkty -posklizńová úprava Průmyslová hnojiva Agroslužby Poradenská činnost: -zemědělství.

Společnost TOP OSIVA, s.r.o. poskytuje k prodeji především osivo kukuřice, řepky ozimé, pšenice ozimé a dalších plodin.

Šlechtitelská stanice: - šlechtění ovocných dřevin - šlechtění angreštu, rybízu, malin, jeřábů a lísky

Komplexní zemědělské služby: - Služby rostlinné výroby: nákup a prodej zemědělských komodit / posklizňová úprava zemědělských komodit a skladování / prodej přípravků na ochranu rostlin / poradenství pro zemědělské prvovýroby - Služby živočišné výroby: výroba krmných směsí pro drůbež, prasata, skot a ostatní hospodářská zvířata / porážka drůbeže ...

Zemědělská výroba: - rostlinná-obiloviny, řepka, cukrovka a pícniny (vojtěška, kukuřice) - živočišná: - mléko, mléka. Chov: - skot holštýnského plemene - krávy - telata, jalovice, dojnice.

Společnost GARSPOL, s.r.o. se sídlem v Hlohovci se zaměřuje na služby v zemědělské oblasti, a to především zemědělskou výrobu a pěstování ovoce. Pěstujeme: - obiloviny (obilí) - pšenici - kukuřici - slunečnici - ovoce (švestky) - zeleninu - vinnou révu Na českém trhu se pohybujeme již od roku 1994 a máme bohaté pěstitelské ...

Zemědělská výroba: - rostlinná výroba: - mák, řepka - obiloviny - pšenice, ječmen - luštěniny.

Výkup, prodej, velkoobchod: - zemědělské produkty (olejniny, obiloviny...) - zemědělská hnojiva.

Společnost AGROSEED TRADE s.r.o. se zabývá distribucí kvalitních zemědělských komodit a proteinových krmiv. Produkty jsou určeny pro výrobce krmných směsí, chovatele zvířat a také pro odvětví potravinářské.