Dětský domov poskytuje azyl pro děti bez domova, sirotky nebo děti ze sociálně slabých rodin. Dává dětem zázemí, průpravu k navrácení do rodiny a připravuje je do života. Děti jsou tak připravené k adopci, nebo po ukončení studia i do samostatného života.

Ústav pro mentálně postiženou mládež.

Dětský domov - péče o děti zpravidla ve věku 3 - 18 let s nařízenou ústavní výchovou. Školní jídelna - celodenní stravování dětí a dospělých DD; stravování cizích strávníků (obědy, večeře).

Klub přátel Dětského domova v Pardubicích. Dětský domov.

Zvláštní škola. Základní škola. Mateřská škola. Dětský domov - tel. 326 326 723. Přípravný stupeň základní školy speciální. Školní družina. Speciálně pedagogické centrum - tel. 326 726 053. Školní jídelna.

Dětský domov v Nechanicích má systém rodinné výchovy. Děti žijí v bytech s malými dětskými pokojíčky, vybavenými podle vkusu dětí. Každý pokojík vyjadřuje osobnost dítěte specifickou výzdobou, uspořádáním hraček či dalším vybavením vč. počítačů a přehrávačů. Součástí bytů je obývací pokoj, kuchyň, případně i jídelna, pokoj vychovatelů a ...

Dětský domov a Základní škola Vizovice tel. škola: 577 452 423

Centrum prevence drogových závislostí. Centrum volného času. Pořádání: - přednášky - koncerty - kino, filmový klub - alternativní párty - protidrogová prevence, poradenství.

Zvoneček Bylany poskytuje služby dětem a dospělým osobám, které mají nižší soběstačnost z důvodů zdravotního postižení, mají snížené rozumové schopnosti a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc. Chráněné bydlení Bylany 26 282 01 Český Brod tel.: 321 622 564

Diagnostický ústav pro mládež, středisko výchovné péče a školní jídelna, Ostrava-Kunčičky, Škrobálkova 16.

Ústav sociální péče pro mentálně postiženou mládež.